Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodinné vztahy v divadle: Janžurová, Paulová i Mayerová pod taktovkou svých potomků!

/
  • Slavné dámy - Iva Janžurová, Tereza Kostková, Carmen Mayerová a Jana Paulová
    9. prosince 2021 ● 20:30

    V žádném divadle není tolik rodinných propojení jako v pražském Kalichu. Tady se ukazuje, že jablko nepadlo daleko od stromu a potomci slavných jdou v uměleckých šlépějích svých rodičů. 

  • 1.

    Iva Janžurová

    Iva Janžurová se na prknech Kalichu setkává s dcerou Sabinou Remundovou hned ve dvou hrách - Veletoč a Pusťte mě ven!, kterou Sabina režírovala. 

    Je to ode mě tak trochu psychologický tah. Hýčkám si ji a opečovávám. A to tedy dělám i mimo práci, jelikož přece jen je to dáma určitého věku. Nemůžu na ni být zas až tak úplně tvrdá, jak bych si mohla dovolit třeba na nějakého začátečníka,“ řekla Blesku Remundová, kterou i její matka režírovala. „Maminka, si myslím, je velice přísná režisérka. Když mě režírovala, byla opravdu přísná. Já si myslím, že jsem byla tolerantnější,“ svěřila se Sabina. 

  • 2.

    Carmen Mayerová

    V Kalichu hraje další matka s dcerou, a to Carmen Mayerová a Tereza Kostková. Hrají spolu v komedii Na útěku a aby toho nebylo málo, tak ji režíruje Terezin manžel Jakub Nvota

    Když jsem byla v angažmá v Chebu, tak mně paní režisérka Helena Glancová obsadila maminku do hry, ve které jsem hrála i já a i tatínek (Petr Kostka, pozn. red.). Onemocněla kolegyně a tak řekli, protože jiná volná herečka nebyla k dispozici: „Tak když už z Prahy Petr Kostka, tak ať s sebou vezme i manželku,“ zavzpomínala na první společné hraní Kostková. „Na jevišti nejsme matka s dcerou, ale dvě herečky, jinak by to ani nešlo,“ říká Carmen. 

  • 3.

    Jana Paulová

    Herečka Jana Paulová je stálicí divadla Kalich. Ve třech hrách hraje s Pavlem Zedníčkem, a teď zkouší další pro letní scénu Pod žižkovskou věží, a to s Václavem Vydrou. Její mladší dcera Anežka nehraje, ale hry pro divadlo překládá. V komedii Pro tebe cokoliv hraje její matka a v dalším kousku, který přeložila z francouzštiny, bude hrát Petr Rychlý

  • 4.

    Petr Rychlý

    Novinkou v divadle je Petr Rychlý a jeho prostřední syn Ondřej. „Chci u práce pohodu, a tak jsme se snažili sestavit tým, který bude vstřícně naladěn a bude mít hlavně čas na přípravu této komedie. Volba na mého syna Ondřeje není o zametání cestiček otcem, ale viděl jsem jeho skvělé představení Mrk, které zrežíroval v Divadle v Dlouhé. Moc se mi líbilo. Bylo vidět, jak skvěle pracoval se souborem. A tak mě napadlo ho požádat o spolupráci. Navíc se těším na střet dvou vidění divadelního světa. A láká mne jako otce si zkusit práci se synem. Věřím, že nás to může obohatit,“ míní Rychlý. 

    Ondřej bude režírovat svého otce
    Autor: profimedia.cz

     

  • 5.

     

    VIDEO: Dcera Ivy Janžurové Remundová: Psychologický tah na vlastní mámu!

    Video
    Video se připravuje ...

    Dcera Ivy Janžurové Remundová: Psychologický tah na vlastní mámu! Markéta Reinischová

    Fotogalerie
    43 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy