V roce 2012 všem vytřel zrak, když vyhrál Zlatého slavíka a porazil i samotného Karla Gotta (†80). Ani v minulých letech si na nepřízeň diváků nemohl stěžovat, pravidelně se umisťoval velmi vysoko v žebříčcích, ovšem často se také stávalo, že na slavnostní předávání vůbec nedorazil a v lepším případě poslal jen videopozdrav. 

Dokonce i nyní, když se anketa po pauze slavnostně vrací, připomněl, že on se rozhodně účastnit nehodlá. „Omlouvám se, ale slovo platí. Můj bojkot akcí, kde jakýmkoli způsobem participuje Ten svěřenecký fond, se bohužel vztahuje i na vzkříšeného Slavíka,“ napsal na instagramu Klus a zveřejnil i archivní foto z deníku Aha!, na němž je zachycen s Karlem Gottem právě na Slavících.

„Je to jeden ze dvou důvodů. Ten druhý to na sebe řekne sám. Akce se nezúčastním. Nic ve zlém. Jenom důslednost. V úctě, T,“ dodal pak ještě Tomáš právě v poslední den, kdy bylo možné pro interprety hlasovat. Mnohé tak překvapil, dokonce se mu vzápětí ozvala i bývalá první dáma.

„Tome, jaký svěřenecký fond? Napiš mi do zpráv. Nestačím v závalu práce vše sledovat. Díky pá,“ poprosila Dagmar Havlová (68), která nepochopila, jak to hudebník v příspěvku myslí. Klus už dal v minulosti najevo, že se nebude účastnit žádných akcí a podporovat žádná média, na něž je nějakým způsobem napojen končící premiér Andrej Babiš (67). Také Slavík do této kolonky podle něj spadá, jelikož hlavním mediálním partnerem je Rádio Impuls, přičemž vlastíkem tohoto rádia je právě Babiš, respektive holding Agrofert. 

Jeho důslednost ocenila většina jeho fanoušků a příznivců. „Stát si za svým je občas těžké, ale pokud víte proč, určitě to stojí za to,“ vzkázal mu někdo v komentářích a ozvala se i herečka a dabérka Nela Boudová (53), která mu na podporu poslala srdíčko. 

Ovšem našli se i tací, kterým pořádně hnulo žlučí, že se takto Klus rozhodl a dal to vědět až v podstatě na poslední chvíli. „Je smutné, že ignorujete všechny ty lidi,co vám hlas do Slavíka poslali. To, že pohrdáte některými politiky, všichni víme, ale to, že pohrdáte svými fanoušky, vidíme až nyní a to je velmi smutné. Za toto vás nepochválím, a to vás sleduji a fandím od začátku vaší kariéry,“ zlobila se na zpěváka jedna dáma a další přizvukovali s tím, že hlasy, které Tomášovi poslali, už jim nikdo zpátky nevrátí.

Fotogalerie
39 fotografií