Neuměla odpočívat ani na dovolené! „Když třeba při večeři v hotelové restauraci omylem shodila ze stolu skleničku, hned se chopila koštěte a začala střípky zametat. Žádné zdlouhavé objednávání místního úklidového servisu,“ vzpomíná účastnice zájezdu.

Žádné hvězdné manýry

Každý den večeřeli s manželem Josefem a synem Pepíkem (dnes 43) s ostatními u stolu. Neměli žádný vyhrazený salonek a už vůbec ne nějaké hvězdné manýry. „Dopřávali si místních specialit – středomořské pljeskavice, dalmatského vína Kaštelet či dezertního Proška. Čtyřchodové menu pak vždy zakončili lahodným dezertem,“ vypočítává jedna z tehdejších spolustolovnic. „A hlavně se chovali úplně normálně, jako by byli jedni z nás,“ zdůrazňuje.

Děti nikdy neodmítla

Svou milovanou Popelku poznávaly především děti a chtěly od ní podpis. „Nikdy je neodmítla, i když byla na dovolené a jistě chtěla mít klid,“ říká o skromné herečce mladá žena, která tehdy byla jedním z dítek škemrajících o autogram.

Jen žádné výlety!

Jediné, čeho se Šafránková odmítala zúčastnit, byly společné plavby lodí na ostrovy. „Když jedu na výlet, připadám si, jako když natáčím a přesouvám se z jednoho exteriéru do druhého,“ vysvětlovala tehdy Libuška. Raději trávila třítýdenní dovolenou jen na jednom místě v luxusním letovisku plném cikád a cypřišů. „Vždy odpoledne chodila na stejné místo plavat a pak si dala svou oblíbenou kávu,“ vzpomíná po letech účastnice zájezdu.

Potíže s chůzí

Už tenkrát měl Josef Abrhám problémy s chůzí. „On ten můj Pepa tak špatně chodí. Já vždycky poznám podle toho, jak jde, jakou bude mít celý den náladu,“ říkávala Šafránková.

Kam s ním?

Moravští rekreanti si Libušku a její rodinu tak oblíbili, že jim darovali klobouky z Valašska. Abrhámovi z nich měli radost, ale zároveň zmínili, že je nemají kam dát. „Na záplavu dárků bychom potřebovali jednu velkou místnost!“ smál se tehdy Josef Abrhám.

Blesk Podcast: Šafránkové unikla hororová role kvůli cenzuře. Scénárista Dutka odhalil své dávné přání

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Šafránkové unikla hororová role kvůli cenzuře. Scénárista Dutka odhalil své dávné přání 

Fotogalerie
29 fotografií