„Vím přesně, kolik mi podle práva náleží. A přesně tolik také dostanu,“ sdělila tajnůstkářky Pořízková, ale konkrétní částku nezmínila. Podle amerických médií byl majetek frontmana kapely The Cars odhadnut na nejméně 5 milionů dolarů (110 milionů korun) a podle zákonů státu New York by vdova měla dostat třetinu. Sama modelka ovšem uvedenou částku označila za nesmysl, prý byla schválně snížena kvůli daním. O kolik, to neprozradila.

„Bylo to jako bych vyskočila z potápějící se lodi a až nyní jsem doplavala ke břehu,“ oddechla si modelka, když se seznámila s výrokem soudu. Současně přiznala, že se v minulosti dopouštěla chyb v hospodaření s penězi, a proto si najala zkušenou poradkyni, která zajistí, aby peníze tentokrát použila rozumněji.

Šok ze smrti partnera následovala další rána. Ric jí totiž o několik týdnů dříve vyškrtl z poslední vůle s tvrzením, že ho opustila. Jelikož ale byli stále manželi, Pořízková se obrátila na soud a ten jejím nárokům vyhověl. Rodačka z Prostějova, která svého času patřila mezi nejžádanější světové modelky, vzpomíná, že se tak ocitla téměř bez prostředků. Těžké období jí pomohli překonat přátelé.

Rozvod už nestihli

Ocasek a Pořízková se vzali v srpnu 1989, měli spolu dva syny a jejich manželství se zdálo být šťastné. Nakonec se přece jen objevily problémy a v květnu 2018 oznámili, že se rozcházejí. Rozvod už ale nestihli, 15. září 2019 našla Pořízková manžela mrtvého v jejich domě na Manhattanu.

VIDEO: Paulina je i ve svém věku neskutečně sexy. Navíc je velice vtipná

Video
Video se připravuje ...

Paulina je i ve svém věku neskutečně sexy. Navíc je velice vtipná. Jan Jedlička, hudba: Kevin MacLeod

Fotogalerie
58 fotografií