Hudebník, který zemřel na covid v lednu, tak odpočívá vedle svých rodičů a bratra Jiřího (†30), jenž zemřel roku 1973 při autohavárii.

A právě textař Jirka se zasloužil o to, že se Dáda vlastně stala členem rodiny Štaidlových. Bylo jí sedmnáct, když ji Jiří připravil o věneček a začal s ní randit. Maminka Štaidlová, která porodila dva syny a toužila ještě po holčičce, Dádu s radostí pojala za dceru a Láďa se jí okamžitě stal starším bráchou. „Když Jirka zemřel, maminka Miluška o mě neztratila zájem, ani já o ni. Považovala jsem ji opravdu za druhou maminku. A byla to také ona, se kterou jsem se vedle své maminky radila, jestli si mám vzít Felixe,“ usmívá se Dáda.

Sukničkáře jí vymlouvala

Felix Slováček hrál už tehdy v Orchestru Ladislava Štaidla, a tak paní Štaidlová moc dobře věděla, že je to obrovský sukničkář. Ač ho tedy měla ráda, taktně jí ho vymlouvala. Chápala ale, že lásce se poručit nedá, a tak nakonec Dádě s Felixem, kteří žili stísněně v malém bytečku, dohodila na Vinohradech vilu, kde dodnes žijí. „Byla kousek od Štaidlovic domu ve Šrobárově ulici, tak měla Miluška radost, že mě má za rohem,“ vzpomíná Patrasová, která se o paní Štaidlovou, když onemocněla rakovinou plic, starala do poslední chvíle.

Přišla o dvě maminky

„Bylo to strašně nespravedlivé. Nikdy nekouřila - kouření přímo nesnášela. Chodila jsem za ní, i když už ležela ve vinohradské nemocnici. Pamatuju si přesně den, kdy jsem ji tam ujišťovala, že zase bude dobře. A ona mi tři dny nato zemřela. Ztratila jsem ji. Tři roky nato zemřela moje maminka, poměrně v krátké době jsem tak přišla o obě,“ zalívají se Dádě Patrasové oči slzami.

Randil i se slavnou krasobruslařkou

Jiří Štaidl před Patrasovou randil i se slavnou krasobruslařkou Hanou Maškovou. Prý se seznámili na koncertu Karla Gotta v roce 1967. Jejich láska se ale kvůli častému odloučení, kvůli koncertům Jiřího a závodům Hanky, rozplynula. Jedno měli společné, třebaže je to velmi smutné. Sportovní hvězda 31. března 1972 ve Francii bourala a na následky zranění zemřela. V pouhých 22 letech. Štaidl zahynul v následujícím roce při autonehodě v Říčanech…

VIDEO: Felix Slováček otevřeně: O rozchodu s exmilenkou Gelemovou a návratu k Dádě i novém vztahu

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček otevřeně: O rozchodu s exmilenkou Gelemovou, návratu k Dádě i novém vztahu Kisa Císařová, Lukáš Červený

Fotogalerie
38 fotografií