Jejich seznámení nezačalo zrovna romanticky. Se svým budoucím manželem se zesnulá herečka Nina Divíšková, známá například ze seriálu Vyprávěj, poznala ještě během studií na DAMU. O lásce na první pohled, natož o nějakých silných sympatiích, zprvu nebyla vůbec  řeč - když totiž prý Jana Kačera poprvé pozdravila, ani nezvedl hlavu, aby se podíval, kdo na něj mluví. Tenkrát se údajně zařekla, že s tím „namyšleným frajerem“ už nepromluví ani slovo. Osud tomu ale nakonec chtěl jinak, a tak si v roce 1962 řekli své „ano“. Bok po boku pak prožili následujících 59 let. Tím se stali jedním z nejstabilnějších párů českého showbyznysu a oporou si vzájemně byli až do smrti Niny, k níž došlo 21. června 2021.

Společná cesta životem Niny Divíškové a Jana Kačera ale nebyla vůbec jednoduchá. Narodily se jim tři dcery, Simona, Klára a Adéla, načež se jako rodina potýkali s nedostatkem peněz, Kačer se navíc musel na dlouhé roky vzdálit do „vyhnanství“ do Ostravy. Rodinu tak deset let vídal jen o víkendech, což bylo těžké pro obě strany. „Trpěl jsem hrozným steskem,“ přiznal v pořadu 13. komnata herec, známý například z dramatu Údolí včel či Návratu ztraceného syna.

Divíšková tak musela vedle své herecké práce zvládnout ještě celou domácnost a péči o tři potomky úplně sama. „Dokázala zázrak, který já bych na jejím místě nedokázal nikdy: Uživit ty děti. Nikdy jsme neměli hlad, vždycky tam bylo čisto, vypráno, vždycky tam bylo pochopení. Nikdy mi nic nevyčetla, i když jí to asi příjemné nebylo,“ přiznal Kačer.

VIDEO: V roce 2014 si Jan Kačer plánoval druhou veselku s Ninou Divíškovou: Tu první svatbu prý odfláknul...

Video
Video se připravuje ...

Kačer si chce znovu vzít Ninu Divíškovou! Tu první svatbu prý odfláknul TV Barrandov

Jejich herecké manželství sice podle nich  bylo v mnoha ohledech spíše nevýhodou, ale jak Jan Kačer zdůrazňoval, „on je ten život složitý“. Pár se musel potýkat i s dluhy a následnými exekucemi, kdy jim hrozilo odebrání rodinných nemovitostí. Kačer ze starostí tehdy dokonce onemocněl.

Přesto spolu vydrželi, a ani jeden z nich nikdy nelitoval, že během svého života nevystřídal vícero partnerů. Naopak k jejich vztahu, který se stále vyvíjel, přistupoval Kačer, jenž ve své době platil na televizních obrazovkách za vždy elegantního svůdníka, s okouzlující přímostí: „Nežil jsem celý život s jednou ženou! Nejdříve jsem byl s dívenkou, pak s milenkou, maminkou mých dětí, potom s tetou, sestrou, a teď nakonec s babičkou. Ta žena se celý život mění,“ svěřil se onehdy, a bohužel tehdy netušil, jak moc doslovně na jeho slova o změně dojde. Divíšková totiž onemocněla Alzheimerovou chorobou. A na tu není lék…

Jan Kačer tak musel jen bezmocně přihlížet, jak se žena, do níž se před desítkami let zamiloval, mění přímo před jeho očima do neznámé podoby. „Nesnáším tu nemoc. Mám čím dál víc Ninu rád. Čím je hubenější, tím víc ji mám rád. Ale projevy nemoci, sobecké výkřiky a poroučení: Dej mně pivo, dej mně cigaretu! A jak se opakuje, jak zapomíná... To mě tak neobyčejně se*e, že na ni někdy i řvu. Snažím se dořvat k podstatě její osobnosti, k té vznešené, noblesní holce, kterou bývala a jistě chce dál být. V ten moment se mi nechce uvěřit, že je nemocná. Platíme za celý život,“ svěřil se v roce 2016, kdy se u ní nemoc začala zhoršovat, smutný herec i talentovaný režisér v jednom z mnoha rozhovorů.
Fotogalerie
30 fotografií