Tak ve Slunečné už máte porod nanečisto za sebou…

Ano, mám to už několikrát nacvičené. A rozhodně to bylo zábavnější, než to bude ve skutečnosti. V Modrém kódu jsem rodila císařem a ve Slunečné se přirozenou cestou narodila zdravá Hanička. Největším zážitkem bylo stejně vždycky to malé miminko.

Radila jste se, jak má ten porod věrohodně vypadat, nebo to už máte nastudované, když vás za pár týdnů samotnou čeká?

Dbala jsem hlavně na to, abych se šetřila, protože v době natáčení jsem už byla těhotná. Nechtěla jsem nic uspěchat ani přehnat. Netočili jsme ale samotný porod. Pár kontrakcí, střih do další scény a miminko bylo na světě. Doma jsem žádné porody do detailů nestudovala, každý je jedinečný.

Představa, že někomu cizímu takhle půjčuju čerstvé miminko na natáčení, mě popravdě trochu děsí.

Určitě to pro ty rodiče nebylo jednoduché, to věřím, ale Maroš je zkušený otec a já teta na všech možných frontách. Myslím, že brzo poznali, že se o své miminko v našich rukách nemusí bát. Holčička navíc byla velice hodná. Vlastně všechny tři byly jak panenky.

Všechny tři?

Ano, dohromady jsme točili se třemi malými herečkami. Casting byl pečlivý, byly si podobné, aby na sebe mohly v seriálu navazovat, když zrovna neměly náladu, případně měly hlad.

Je to paradox - do Slunečné jste naskakovala za těhotnou Veroniku Arichtevu (34), přitom jste sama zanedlouho otěhotněla…