Pouhý rok a dva týdny po porodu druhého syna Svena přivedla Ornella na svět dceru Lilianne.

„To byl můj třetí a opravdu poslední porod - císařským řezem. Před porodem jsem měla dost nervy z anestezie, nakonec jsem zvolila epidural, vyšlo to na první pokus a šlo se na věc,“ svěřila se, co se dělo před porodem, manželka Josefa Kokty, kterému jeho sedmé dítě dala dárkem k 64. narozeninám.

Porod dopadl na výbornou, ale to nejhorší na Ornellu čekalo v dalších dnech. „Ranní cvičení (to bylo v pohodě), ale pak první posazení a postavení. Nebudu kecat, ale totálně mi spadl tlak, záblesky před očima, hučení v uších, zblednutí a následné skoro omdlení (3x). Bolest břicha šílená, chůze ve stylu 100leté babičky v předklonu. Nakonec jsem s pomocí sestřiček zvládla vlažnou sprchu, která mi moc pomohla, následně po odchodu z koupelny jsem se opět málem skácela, ale hodné sestřičky mi ihned donesly iontový nápoj a po chvilce odvezly na oddělení šestinedělí, kde jsem si mohla užít malou Lilianne,“ popsala den poté, co opustila JIPku trojnásobná maminka.

VIDEO: Ornella Koktová s manželem o rizikovém těhotenství: Interrupce jedině, když...

Video
Video se připravuje ...

Ornella Koktová s manželem o rizikovém těhotenství: Interrupce jedině, když... David Turek

Zatímco při předchozích dvou porodech hodně krvácela a měla nepatrné bolesti břicha, teď je to naopak.

„Největší bolest břicha (z těch třech) způsobená i převážně menším pohybem střev - což furt rozcvičuju a modlím se, že to povolí. Vylézání z postele je pro mě mega výkon plný nářků a funění. Cítím, jak se mi ,přesouvají‘ kosti kolem pánve zpět na své místo, je to strašidelný. Jednou mi zaskočil čaj a musela jsem to zakuckání se smrtí v očích ,přejít‘, pomohlo mi se rychle nacpat bramborovou kaší a zadržet dech,“ dodala Koktová, která na všechnu bolest zapomíná při pohledu na novorozenou princezničku.

Fotogalerie
56 fotografií