Plavovlasá Anastasia Chocholatá má před sebou velkou kariéru. Talentované děvče, které začínalo rolí plaché zdravotní sestřičky v Modrém kódu, a později se stalo dokonce hlavní hrdinkou poslední pohádky Zdeňka Trošky (67) Zakleté pírko, slaví doslova a do písmene mezinárodní úspěch. Aktuálně je totiž k vidění v britském seriálu Srdce z ledu (v originále Zero Chill). Tam sice neztvárňuje ústřední part krásné krasobruslařky, ale brusle na své ladné nožky přece jenom obula - v roli Avy Hammarströmové, dívky, co se snaží na ledu udělat dojem na svého otce.

O tom, jak se k natáčení dostala, se rozpovídala ve svých instastories. „Castingy dělali po celé Evropě a v Kanadě. A dokonce i tady v Česku,“ vysvětlovala na sociální síti. Šla tedy normálně na casting - a roli dostala. Jistě k tomu ale přispěl i fakt, že se v té době již uměla „postavit“ na brusle. A nejenom to. Nepotřebovala žádnou dublérku! Tedy… většinou. „Krasobruslení jsem dělala x let, takže jsem to všechno zvládla já. Kromě jednoho skoku, který byl dvojitý, ten už bych neskočila,“ líčila s úsměvem kráska, která je prý dodnes s mnohými herci v kontaktu. A s některými si dokonce i často telefonuje.

VIDEO: Anastasia Chocholatá v roli šikanované zdravotnice

Video
Video se připravuje ...

Modrý kód: Prokop podezírá Petru, že roznesla zprávy o jeho nové práci! Redakce Blesk

Největším problémem pro ni tedy nebyly pohybově náročné scény, ale angličtina, tedy jazyk, v němž se natáčelo. „Když jsem přiletěla, tak jsem neuměla anglicky pořádně ani kváknout. Ale půl roku v Anglii, jediná Češka… Člověk se musí nějak domluvit. Takže to pro mě byla největší škola,“ vysvětlovala Anastasia. Přestože tedy měla vážné problémy s pochopením textu ve scénáři, natáčení prý bylo skvělé. „Bylo to něco jiného, člověk si musel trošku zvyknout. Ale bylo hodně času si to všechno našprtat, takže nakonec se to povedlo.“

Jediné, co jí za Lamanšským průlivem vlastně nevyhovovalo, bylo jídlo. „Moc mi tam nechutnalo,“ přiznala s úsměvem sympatická světlovláska.

VIDEO: Trailer k pohádce Zakleté pírko

Video
Video se připravuje ...

Pohádka Zakleté pírko Cinemart

Fotogalerie
42 fotografií