Herečka Vlastina Svátková začíná nový život. Se svým druhým manželem, producentem Jiřím Kounickým (42), se rozvádí, přestěhovala se do nového domu, má nový vztah s pohledným a o 7 let mladším amatérským hokejistou Janem Rybou (32) a nově zdobí její tělo také další tetování. Na předloktí si ještě před lockdownem nechala od herečky, malířky a příležitostné tatérky Kateřiny Kairy Hrachovcové vyhotovit číslici 11, která je součtem čísel jejího data narození, a nápis „no fear“, tedy „beze strachu“. To podle všeho symbolizuje její odvahu začít znovu a jinak, a hlavně - být sama sebou. Právě strach je totiž ústředním tématem jejího vnitřního boje. Celoživotního.

„Ve 40ti už máme právo otočit se za odžitou minulostí a jasně vnímat, kým jsme byli a kým jsme teď,“ dumala na instagramu plavovlasá hvězda, co se mihla po boku Daniela Craiga (53) v bondovce Casino Royale. Sama sebe popisuje jako vystrašenou holčičku, která se bojí nahlas zasmát v kině nebo v bílých šatech skočit do louže, bojí se hrát na klavír před lidmi, bojí se udělat chybu a zpívat falešně. Dokonce se i bojí říct, že někoho miluje, v obavě, že ten druhý nemiluje ji. Dotkla se i citlivého tématu své překonané poruchy příjmu potravy, kterou v minulosti trpěla. „Vidím se jako holku, která se bojí jíst, co jí chutná, aby nepřibrala.“

VIDEO: Vlastina Svátková: Rozvod je nezvratný, možná už se nikdy nevdám.

Video
Video se připravuje ...

Vlastina Svátková: Rozvod je nezvratný, možná už se nikdy nevdám. Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Zmínila i svůj předchozí vztah, během kterého si prošla i domácím násilím. „Vidím dívku, která se bojí odejít, aby nezůstala navždy sama. Vidím mámu, která se úzkostně bojí o své děti, stejně jako se bojí toho, že dennodenně selhává. Vidím sebe, ženu, která se bojí říct, co chce, co potřebuje, aby se náhodou někdo neurazil, aby se někoho nedotkla, aby někoho nezranila. Velké životní téma - ten strach. Říká se, že vše, čeho se bojíme, se většinou nestane. No, bohužel většinou stane. Ale když se toho přestaneme bát, ztratí veškerou moc.“ A právě v této fázi života se nyní nachází - všechny tyto obavy se jí podařilo překonat. A kdyby na to náhodou někdy zapomněla, tetování jí to připomene!

„Nebojím se říct, že někoho miluju, nebojím se zůstat sama. Za to jsem na sebe hrdá. Z toho, z čeho jsem vždy měla největší strach, je touha a potřeba! Když ve 40ti zjistíte, že nemáte strach být tím, kým opravdu jste, bez ohledu na názor ostatních, je to životní výhra. Žít naplno, milovat a nebát se jeden druhému pomoct… Pro někoho jsem až moc hodná a pro někoho jsem ta nejhorší na světě. A to je přesně ono. Jsem taková, jaká jsem, a nemám z toho strach,“ dodává vítězně plavovláska.

Nejenom fanynky, ale i její kolegyně z herecké branže jí za tento obdivuhodný postoj tleskají. „Nádherně napsané. Svědčí to o svobodě ducha, a to je nejvíc,“ reagovala například dojatá herečka Dagmar Havlová (67).

VIDEO: Svátková krizi v manželství neustála: Nechci prosit o lásku!

Video
Video se připravuje ...

Svátková krizi v manželství neustála: Nechci prosit o lásku! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
65 fotografií