NEJdelší cesta domů

Křišťálový kvádr si z galavečera odnášel domů Ivan Trojan coby nejlepší herec večera za výkon v Šarlatánovi. „Podle některých kritik, co na mě vyšly, jsem to nečekal. Ale děkuju. Je zapotřebí velkorysosti,“ prohlásil mimo jiné na jevišti zarostlý, skoro k nepoznání. Byť to s kolegy nemohl zapít na rautu, do noci se vydal mezi posledními. A na rozdíl od všech ostatních si nezavolal taxík, i když venku zuřila vánice. Cenu si prostě přehodil do jedné ruky a minimálně 45 minut pochodoval zasněženou Prahou. A že ho ruce musely zábst, zapomněl si totiž rukavice. Se štěstím prošel i kolem projíždějících policistů, kterým by se nemuselo líbit, že se před půlnocí potuluje venku.

Video
Video se připravuje ...

Agnieszka Hollandová: O Šarlatánovi, uzavření kin i poklescích Hollywoodu Ivan Hladík, Jan Jedlička

NEJvyšší podpatky

Po dlouhé době se měla zase kam vyfiknout, a tak se herečka Aňa Geislerová (44) nevzdala podpatků, i když jim počasí zrovna nepřálo. Uvnitř Divadla Archa to ještě šlo, horší to bylo venku, kde během dvou hodin chodníky pokryl led a sníh. Geislerová, nominovaná na nejlepší herečku za film Havel, tak nebezpečně balancovala na stříbrných jehlách, byť jen pár metrů k autu. Zjevně byla v dobré náladě, ač jí cenu vyfoukla méně známá Magdaléna Borová (39) z Krajiny ve stínu, vyhlášené i nejlepším filmem. Geislerová si dokonce při odchodu fotila i selfie fotky.

NEJzmatenější

Vyslali ji na pódium, aby za polskou režisérku Agnieszku Hollandovou (72) převzala cenu za nejlepší režii Šarlatána. Nikdo ale Jaroslavě Pokorné (74) zjevně dopředu neřekl, jak to bude probíhat. Nevěděla ani, kam si má na jevišti stoupnout. „Tam na tu stranu,“ pobízel ji moderátor Ondřej Cihlář. „A co mám teď jako dělat?“ ptala se zmateně. „Já jsem tady úplnou... Nevím, co se ode mě chce. Věděla jsem, že mám tu čest to za ni převzít, ale že tu bude ona vystupovat, to ne,“ mluvila nesouvisle vykolejená tím, že režisérka za sebe poslala videovzkaz. „Takže teď už bych mohla jít? Ale kam?“ obrátila se na moderátory. Ti ji nasměrovali dozadu s nejapnou poznámkou: „Děkujeme, že jste prošla tímhle pořadem.“

Video
Video se připravuje ...

První záběry z celovečerního filmu Havel: Snímek vstoupí do kin 23. července 2020. 

NEJtrapnější

Chtěli být za každou cenu vtipní, ale celé to působilo spíš rozpačitě. Už jen tím, že moderátorka Světlana Witowská (48) a Ondřej Cihlář (42) zahájili večer ve žlutých pláštěnkách a čtením absurdních zpráv. Hosty pak na jevišti uváděli do rozpaků podivnými otázkami. Třeba když Witowská okřikla Michala Suchánka (55) předávajícího cenu pro nejlepší herečku. „Radši nám řekněte, kdo je nejlepší herečka. Vytáhněte si tu obálku, rozbalte, přečtěte a řekněte,“ komandovala ho.

„Už jste tu moc dlouho,“ vpálila mu, pak ho okřikla, ať už nemluví. „Jsem rád, že je demokracie a i já se dostanu do takového prostředí,“ bral to s humorem Suchánek. Několik lidí si pak stěžovalo, že moderátorům vůbec není rozumět a špatně je slyší. Na Bohdana Slámu (53) pak zpravodajka spustila: „Troufnul byste si na krátký film?“ A když jí odpověděl: „No, to je otázka,“ setřela ho slovy: „No to se ptám já vás. Tak už to radši otevřete.“

Fotogalerie
45 fotografií