Aby se eliminovala recidiva rakoviny prsu, podstupuje mnoho žen mastektomii, tedy chirurgické vyjmutí prsní žlázy, laicky řečeno odstranění ňader. Mezi takové patří i Michaela Kuklová, které loni lékaři diagnostikovali tuto zákeřnou chorobu. Herečka, jež se před kamerou objevuje již od pubertálního věku (jako mladičká například zazářila v krimisnímku pro mládež Třetí skoba pro Kocoura), se těší na operaci a nové poprsí.

Jakou velikost ale lékař zvolí, zda budou stejně velká jako před operací, menší… anebo třeba větší, to prý prozatím netuší. Rozhodne o tom odborník. „On musí odhadnout tělo. Já nevím, jakou velikost snesu a co je pro mě ideální,“ svěřila se v primáckém pořadu Showtime.

Po zákroku bude muset mít naordinovaný klid. „Plastický chirurg mě chce mít tři neděle po operaci v klidu. Tentokrát to nebude jako obráceně, kdy jsem šla na operaci a pak jsem už šestý den stála na jevišti,“ usmívala se dáma, jejíž tvář bude nejspíš navždy spojována s pohádkami – nejenom pro Jasněnku, ale i pro Markýtku, hlavní hrdinku líbezné pohádky Z pekla štěstí. Herecky je totiž stále velice aktivní. „Teď bude potřeba, aby se ten implantát usadil, aby byl v klidu, nevznikaly tam nějaké hematomy, aby to bylo hezký a nic tam neporupalo,“ vysvětlovala na kameru Kuklová.

VIDEO: Michaela Kuklová: Vzpomínám na mrtvé, ale neopíjím se

Video
Video se připravuje ...

Michaela Kuklová: Vzpomínám na mrtvé, ale neopíjím se Adam Balažovič/BPŽ

Přestože by se mohlo zdát, že je tedy vše na dobré cestě a ona je už zase fit a zdravá, Kuklová zastává názor, že vyhráno ještě úplně nemá. I když má všechny testy v pořádku, nejistota přetrvává. A přetrvávat ještě dlouho bude… „Do tý hlavy mi vlastně ten strach ani nedošel. Spíš mě to semlelo po fyzický stránce - a dostavily se úzkosti,“ svěřila se tmavovlasá herečka. Na depresivní stavy jí pomohlo cvičení. „Ten adrenalin ve mně ty hladiny nějak vyrovnal a od té doby jsem už byla v pohodě,“ domnívá se dáma, jež se mimochodem pustila i do svého dalšího koníčku, malování portrétů.

„Ten strach přijde, asi až nebudu brát tu hormonální léčbu. Z onkologického hlediska člověk nemůže říct, že je zdravý. To neví nikdo, jestli tam nikde nedřímá ta buňka… Možná za deset, patnáct let budu moct říct, že jsem zdravá, s pokorou, ale to je ještě strašně předčasný. Nicméně já v tom věřím. A to je to podstatný,“ zdůraznila Kuklová, která by se co nevidět mohla dočkat veselky – po rozchodu a zase návratu k partnerovi Josefu Wittnerovi (40) se od něj totiž dočkala zásnubního prstýnku. Rýsuje se tedy před ní skutečně růžová budoucnost!

VIDEO: Kuklová se staronovým přítelem: Promluvila o krizi i návratu!

Video
Video se připravuje ...

Kuklová se staronovým přítelem: Promluvila o krizi i návratu! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
64 fotografií