Přestože je z televizních obrazovek Vojtěch Bernatský známý coby moderátor sportu, jeho dalším koníčkem je literatura. Napsal již dvě úspěšné knihy, kde humorně líčí své otcovské postřehy a zážitky, a stejně tak vtipný je i na sociálních sítích, díky čemuž se může pyšnit téměř 60 tisíci followery. Nyní například popsal okamžiky, kdy mu přestal fungovat dálkový ovladač na garážová vrata – a následná manipulace s nimi pak mohla skončit všelijak. Ani výměna baterie totiž nepomohla, a tak se pustil do opravy jako správný ‚Ferda mravenec‘ sám.

„Otevřel jsem je tedy klíčem mechanicky a začali jsme s manželkou zkoumat, co se mohlo stát.“ Zjistil, že problém by mohl být s jakýmsi uvolněným drátkem u motoru. Své ženě proto navrhl, aby zůstala uvnitř garáže, zatímco on to zavře zvenčí – a třeba se to chytne. „A to byla chyba. Dveře se zasekly, manželka uvnitř studené garáže, zima před garáží, vedle mě obě děti a klíče od baráku má kdo? Samozřejmě osoba v garáži. Co teď? Mačkám ovladač jako zběsilý, otáčím klíčkem sem a tam a snad stokrát vší silou táhnu dveře nahoru. Jsou jako přikovaný. ‚Máťovi se chce asi na velkou,‘ povídá Eliška. Máťo, vydrž! Maminka je v ohrožení.“

VIDEO: Matyáš má jasno! Syn Vojty Bernatského chce bubny 

Video
Video se připravuje ...

Matyáš má jasno! Syn Vojty Bernatského chce bubny. Vojtěch Bernatský

O pomoc si tedy zavolal na garážovou pohotovost, ale pochopení se u mechanika moc nedočkal. „Musí se smát, když mu vyprávím, že mám manželku zavřenou v garáži,“ durdil se naoko Bernatský. Podle muže by ale pomoc odborníků byly jenom vyhozené peníze,a jeho rada zněla velice prostě: „Pokud máte svou paní rád, zkoušejte to, a ono se to chytne“. Pustil se tedy do práce. „V tu chvíli mě tahá za bundu Eliška a nervózně křičí: ‚Tati, Matýsek se asi pos*al.‘ V duchu si říkám – jen jestli to byl Matýsek. Maminka je už v tý garáži hodinu a přestala se ozývat…“ vtipkoval moderátor v narážce na známou hlášku z komedie století S tebou mě baví svět.

Jeho paní nakonec po dvou hodinách „chytla nerva“, jelikož se jí nějak nepozdávala představa, že zůstane v garáži přes noc. „Nakonec mě ze zoufalství napadlo, že budeme společně sledovat a poslouchat ten motorek, a třeba trefíme okamžik, kdy to půjde otevřít. A ono jo, na třetí pokus jsem trhnul a po dvou a půl hodinách jsem Růženku z věže vysvobodil. Doma jsme navíc zjistili, že Máťa to jako správnej hrdina vydržel. Žádný bláto na hřišti,“ skončil jeho příběh happy endem jako z hollywoodských filmů.

VIDEO: Co vzkazuje Vojtěchovi Bernatskému jeho dcera?

Video
Video se připravuje ...

Co vzkazuje Vojtěchovi Bernatskému jeho dcera? 

Veselou příhodu mimochodem svým „lajkem“ ocenili nejenom fanoušci, ale i herečka Eva Holubová (61). „Tentokrát se vůbec nesměju, poněvadž z větší části jsem to u nás já, na němž se dělají ‚pokusy‘. I moje máma byla pokusná! To asi patří k lásce,“ bavila se. „Ale dvě hodiny? Asi bych na tebe křičela. Ale Kačenka má svatozář a já ti moc gratuluju, vybral sis moc dobře,“ dodala Holubová směrem k manželce Bernatského Kateřině, s níž má známý sporťák dvě výše zmiňovaná dítka, dceru Elišku (8) a syna Matyáše (4).

Fotogalerie
33 fotografií