„Zanzibar je místo, kde jsme s Lilií ve svých živlech a společný relax je opravdu krásný. Odpočinek je krásný,“ rozplývá se na sociálních sítích miliardář Karel Janeček, který si teď aktuálně užívá bělostného písku, modrého nebe a teplého moře na ostrově v Tanzanii společně se svými dcerami Viktorií a Amálií z jednoho ze svých předchozích vztahů. Samozřejmě ale též se svou snoubenkou Lilií Khousnoutdinovou a jejím synkem Leem. Na dovolené chybí pouze syn Yanis, kterého má známý podnikatel s matematičkou Mariem Mhadhbiovou (36), a  pravděpodobně ani dcerka Isabella (není vidět na fotkách a Janeček ji nikde nezmiňuje), kterou mu Lilia porodila v květnu 2018. Ta nyní nosí pod srdcem dalšího jejich společného potomka.

Snímky z exotického ráje hojně zásobuje jak on, tak i „kněžka“ Lilia populární sociální sítě, a není pochyb, že jde o skutečně pohádkovou dovolenou… „Zdá se mi, že všichni naši přátelé se stahují na Zanzibar! Taky aby ne… Nádherné počasí, covid se neřeší, testy nejsou potřeba a let s qatarem je super komfortní,“ libovala si Lilia v jednom ze svých posledních příspěvků na instagramu.

Právě to, že uprostřed již několikáté vlny koronavirové pandemie (a navíc v jiném stavu) si Lilia takhle bezstarostně cestuje, setkává se s lidmi, kteří se před virem covid-19 nikterak nechrání. Nikdo se totiž neobtěžuje s rouškami, všichni se vřele objímají..., to mnohé její followery zarazilo.

VIDEO: Miliardář Janeček s kněžkou opouští hnízdečko na Kampě: Z malého do ještě menšího!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Miliardář Janeček s kněžkou opouští hnízdečko na Kampě: Z malého do ještě menšího! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Některým jejím pobouřeným fanouškům přišlo takové chování nezodpovědné a Lilii málem nařkli z toho, že kvůli lidem, jako je ona, se v naší zemi nikdy této nebezpečné choroby nezbavíme. Ne, pokud se všichni budou chovat, jako kdyby koronavirus kolem nich nebyl. „No, on covid tady zcela určitě je,“ bránila se Lilia v diskuzi s jednou slečnou. „Jen přístup je jiný.“

A to nepochybně je, tamní prezident John Magufuli (61) minulý rok pandemii znevažoval, nemocnice zatajovaly skutečné počty nemocných, a setkal se za to s hodně drsnou kritikou široké veřejnosti, jak alespoň informovalo například CNN či BBC. To ovšem Lilia podle všeho na mysli neměla, jinak by se v Tanzaii necítila tak bezpečně. 

Ona dáma, která - prozatím dvojnásobnou matku - Lilii téměř nařkla z šíření covidu po Evropě, ovšem svůj komentář pak raději smazala. Volnější přístup a ne až tak drsná nařízení totiž oceňuje i Janeček. „To, co se děje v západních zemích, tedy covidová hysterie a speciálně opatření u nás, jsou nesmyslná, iracionální, a zároveň extrémně nebezpečná,“ tvrdil na internetu slavný matematik. Skoro jako by snad podle něj všichni ti nemocní, umírající a mrtví neexistovali a zdravotníci nepracovali až do padnutí…

VIDEO: Milionář mezi námi Karel Janeček: Myslel jsem, že to nedám!

Video
Video se připravuje ...

Milionář mezi námi Karel Janeček: Myslel jsem, že to nedám! FTV Prima

Fotogalerie
128 fotografií