S kouřením začal už ve 14 letech. „Opravdu, šel jsem do školy a kupoval si u paní Beránkové v trafice krabičku,“ nikdy dokonce herec netajil a vysvětloval, že cigarety se nechce nikdy vzdát, protože by to prý pro jeho tělo byl velký šok, a to samozřejmě nechce. Pohled na kouření mu nezměnila ani rakovina mízních uzlin, se kterou v roce 2014 začal bojovat.

„Hulím dál, protože mi bylo řečeno, že bych měl kouření omezit, ale ne přestat. Prý by to možná tělu i uškodilo, že by se leklo. Kdysi jsem byl na cévách v IKEM a oni se ptali, kolik cigaret vykouřím. Říkám, že tolik a tolik. A oni, že teda budou muset přepsat odborný knížky, protože cévy mám úplně v pořádku. Teď jsem to však opravdu omezil,“ řekl tehdy v rozhovoru pro Reflex.

Před oslavou svých 60. narozenin kouřil 60 cigaret denně a už tehdy se vyjádřil, že to rozhodně omezit nechce. „Naopak, budu přidávat postupně s věkem. Nedej bože, abych se dožil stovky,“ vtipkoval tehdy ve chvíli, kdy ho Aha! zastihlo na jednom z natáčení.

A teď prezident filmového festivalu tvrdí, že skutečně rok nekouří. A dokonce to prý nebylo žádné novoroční předsevzetí a ani ho k tomu nikdo nenutil. „ Řekl jsem si, že přestanu, tak jsem přestal. Nakouřil jsem se v životě dost. Teď si ten nikotin vynahrazuji takovými těmi elektronickými cigaretami,“ dodal Bartoška, doufaje, že mu ty náhražky vydrží...

VIDEO: Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh! Kateřina Štíchová

Fotogalerie
37 fotografií