Jakožto nositelka genu BRCA2, jenž způsobuje rakovinu, je u ní riziko propuknutí zákeřné nemoci velmi vysoké. I proto se před několika měsíci Labajová odhodlala k velkému a nezvratnému kroku nechat si odstranit vaječníky a vejcovody (adnexektomii). Po první operaci před několika dny následovala mastektomie neboli odstranění prsou.

„Mám za sebou další úspěšnou preventivní operaci (mastektomie s okamžitou rekonstrukcí) a moc děkuji všem, kteří mi poskytovali informace, radili mi, kam jít, kde se nechat operovat a o co vše se zajímat… Věnujte prosím svůj čas prevenci. Ptejte se. Nenechte se odbýt,“ napsala zpěvačka na instagram rozpadlé kapely Holki. K textu přiložila také dvě fotografie z nemocničního lůžka.

VIDEO: Moučková nebude mít pohřeb ani hrob! A Slováčková „nakopala“ rakovinu.

Video
Video se připravuje ...

Moučková nebude mít pohřeb ani hrob! A Slováčková „nakopala“ rakovinu. Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

O dědičné rakovině se Labajová dozvěděla po onemocnění své maminky (†61). Tehdy se šla otestovat celá rodina, během vyšetření zjistili rakovinu i její sestře. Později se potvrdilo, že nositelkami genu jsou všechny ženy v rodině. Na rakovinu jí kromě maminky zemřela babička a tatínek, ačkoliv ten podlehl jinému druhu.

„Riziko onemocnění je v mém případě 80 %, takže pořád je tu 20% naděje. Ale já se rozhodla, že to podstoupím. Nepřemýšlela jsem nad tím moc. Obecně nad věcma složitě nepřemýšlím, prostě do nich jdu. Když mi sdělili: Můžeme vás operovat, korona nekorona; odpověděla jsem: Dobře, jdeme na to,“ svěřila se v červenci Blesku pro ženy.

VIDEO: Potřetí těhotná Ornella mluví s Koktou o smrti! A Rychlý přijde o miliony.

Video
Video se připravuje ...

Potřetí těhotná Ornella mluví s Koktou o smrti! A Rychlý přijde o miliony. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
52 fotografií