V pořadu Press klub v rádiu Frekvence 1 byl v neděli hostem prezident Miloš Zeman. Ten v rozhovoru prozradil, koho letos hodlá na Pražském hradě 28. října vyznamenat!

Velké pocty se tak zřejmě dočká herec Pavel Trávníček, který si získal srdce českých diváků hlavně díky pohádce Tři oříšky pro Popelku. Miloš Zeman uvedl, že právě on by měl být mezi těmi, kdo si letos od něj převezmou medaili.   

Medaile pro Prymulu a Gotta

Zeman v neděli také zopakoval, že hodlá 28. října udělit státní vyznamenání ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi (za ANO). Ocenit ho chce za zvládnutí první vlny epidemie koronaviru na jaře. Prymula ho údajně požádal, aby ocenění odložil o rok až podle toho, jak se podaří zvládnout druhou vlnu, Zeman ale řekl, že si ministr zaslouží ocenění už teď.

Zeman také potvrdil, že hodlá udělit in memoriam Řád bílého lva zpěvákovi Karlu Gottovi, který loni zemřel. Vdova po zpěvákovi Ivana Gottová podle něj už potvrdila, že vyznamenání převezme.

Oslavy svátku budou

Podle Zemana zatím formát oslav státního svátku na Hradě zatím není stanoven, podle něj zbývá dost času. „Ale zrušit kvůli koronaviru státní svátek, to pokládám za nerozumné a neuctivé k naší státní tradici,“ zdůraznil. Podle něj by bylo zrušení oslav zbabělost a ostuda.

Fotogalerie
33 fotografií