Její cesta k herectví byla celkem přímá. Dcera operního režiséra a pedagoga pražské HAMU Přemysla Freimana začínala v dramatickém kroužku, v patnácti přešla do divadla Křesadlo a po dvou letech na ekonomické škole zamířila na konzervatoř. Do roku 1995 hrála dlouhá léta v Činoherním klubu. Před kamerou debutovala v roce 1973, její nejslavnější rolí zůstává přátelská a trochu naivní učitelka Hanka z komedie Sněženky a machři (1982).

V posledních letech nejvíce zaujala komediálními rolemi ve filmech Snowboarďáci, Rafťáci, Sněženky a machři po 25 letech či v seriálu Vyprávěj. Zatím naposledy si zahrála v seriálu Strážmistr Topinka, jehož první díl měl premiéru loni v lednu nebo v nové české fantasy pohádce Princezna zakletá v čase, která nedávno vstoupila do kin.

Video: Veronika Freimanová: Jakmile mi to venku začne klouzat, tak se děsím

S prvním manželem, kameramanem a režisérem Jaroslavem Brabcem (66) prožila pražská rodačka téměř třicet let a mají spolu dvě dcery. Konec dlouholetého vztahu přišel v roce 2008 poté, co se režisérovi narodila nemanželská dcera, kterou má s Olgou Menzelovou (42), manželkou nedávno zesnulého slavného režiséra Jiřího Menzela (†82). „Manželství je pro mě špatná zkušenost a svůj nový vztah bych tímto svazkem vlastně ani pošpinit nechtěla,“ říkala ještě dlouho po seznámení s architektem Vladimírem Boučkem. Nakonec ale změnila názor. Vzali se v roce 2013. 

Herečku mohou diváci také nově vídat v Divadle Bez zábradlí v Menzelově hře Další roky ve stejnou dobu po boku herce a dabéra Zdeňka Žáka (68).

VIDEO: V čem vězí jablko sváru Veroniky Freimanové a Vojty Kotka?

Video
Video se připravuje ...

V čem vězí jablko sváru Veroniky Freimanové a Vojty Kotka? Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
46 fotografií