„Když nám v neděli Láďa oznámil, že Gábinka už není mezi námi, bylo to jako blesk z čistého nebe. Drželi jsme jí palce do poslední chvíle. Tahle úžasně vtipná, šťavnatá a silná bojovnice si zasloužila nad tou hnusnou nemocí vyhrát! Bohužel se to nepodařilo,“ smutní pro Blesk Aleš Cibulka, pro kterého byl Ladislav Frej nejen kolegou z umělecké branže, ale i rodinným přítelem. Charismatický představitel mnoha legendárních rolí, nad nimiž pro většinu vynikal mladý doktor Sova, byl totiž na herecké konzervatoři třídním učitelem Michala Jagelky (43) – životního partnera Aleše Cibulky. A tak se páry potkávaly i mimo záři reflektorů či večírky.

„Díky tomu jsem měl k němu i k jeho Gábi cestu otevřenou. Když jsem natáčel stý díl své televizní talkshow Sejdeme se na Cibulce, uspořádali jsme pro Láďu a pro Gábinku malou lest. Mohli se rozhodnout, zda se přímo v mém pořadu vezmou. Když byli dobrovolně oddáni, dozvěděli se, že nešlo o legraci, ale že jsou právoplatní manželé! To jejich upřímné překvapení si pamatuji dodnes,“ usmívá se nad milou vzpomínkou výřečný moderátor. Tehdy se Gábina ještě pyšnila dlouhými černými vlasy a o nemoci, která ji o ně později připravila, nebylo ještě ani vidu, ani slechu. „Pak jsem jim prozradil, že šlo opravdu jen o nevinnou nachytávku. No, vidíte, a ve skutečnosti už to nestihli,“ mrzí Aleše Cibulku.

Kromě chvil společně strávených v televizních studiích a na divadelních prknech se Aleš Cibulka s Ladislavem Frejem navštěvovali i ve svých domovech. Není to tak dlouho, co se k herci a jeho milované Gábině moderátor vydal na průzkum společné domácnosti. V zádech měl kamery svého tehdejšího pořadu Můžu dál?. „Přál bych vám vidět, jaká byla Gábi hostitelka a jak svého Láďu láskyplně opečovávala. Bylo až dojemné, jak ji jeho děti i vnoučata přijala za vlastní a naopak. Její odchod je dokladem toho, že svět prostě není spravedlivý,“ je přesvědčený Aleš Cibulka, který společně s Michalem Jagelkou přejí Ladislavu Frejovi hodně sil v těchto těžkých chvílích.

VIDEO: Aleše Cibulku pojilo s Ladislavem Frejem a Gábinou přátelství. Herec s partnerkou mu otevřeli dveře své společné domácnosti. 

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej už bydlí s Gábinkou: Pes na stole a překopaná domácnost! 

Fotogalerie
56 fotografií