Herci a malíři se ucpaly žlučové cesty. Bylo třeba situaci urychleně řešit. Operace byla nevyhnutelná. „Bohužel ten vysoký věk přispěl k tomu, že tatínkovi začaly odcházet životní funkce,“ popsal smutnou situaci po zákroku známý mim.

„Taky ztrácel hlas a museli jsme se s ním dorozumívat pantomimicky.“ S manželkou Jaroslavou a oběma syny (Michal má ještě o dva roky staršího bratra Martina) si spolu proto »povídali« rukama.

Zdravotní stav prince ze Země zacházejícího slunce z legendární pohádky Pyšná princezna (1952) se bohužel neustále zhoršoval. „Věděli jsme, že se už nevyhnutelně blíží konec. Jeho tělo si prostě řeklo, že to už dál nejde,“ prozradil Michal.

„Všichni jsme u něj v té poslední chvíli byli,“ dodal smutně Nesvadbův syn. Ještě před smrtí zůstal s tátou sám a poděkoval mu za všechno, co pro něho udělal.

VIDEO: Dojatý Miloš Nesvadba na pohřbu Skořepové (†93): Budu plakat...

Video
Video se připravuje ...

Dojatý Miloš Nesvadba (91) na pohřbu Skořepové (†93): Budu plakat... Blesk TV

Kvůli koronaviru Miloš Nesvadba nemohl v dubnu oslavit své 95. narozeniny v kruhu svých vážených kolegů. Jeho poslední kroky přesto vedly k milované zlaté kapličce. „Po čtyřech měsících jsem vzal tatínka konečně na procházku. Kam jinam než k Národnímu divadlu. To je vzpomínek...“ sdílel Michal Nesvadba video se svým otcem na instagramu. Bylo to v době, kdy už se u tatínka rozjížděly jeho zažívací problémy, jež se nakonec ukázaly být fatálními, a z videa je patrný i jeho hlasový problém.

Zesnulý Nesvadba nebyl jen herec, v televizních pořadech pro děti vystupoval také jako »Pan malíř«. Byl u založení humoristického časopisu Dikobraz, patří k nejznámějším ilustrátorům knížek pro děti (ilustroval jich víc než padesát). Jeho kresby se objevovaly a objevují ve všech dětských časopisech, které kdy v naší republice vyšly.

VIDEO: Reakce na film Havel: Dagmar změnila názor! A Spirit utajil těhotenství i svatbu

Video
Video se připravuje ...

Reakce na film Havel: Dagmar změnila názor! A Spirit utajil těhotenství i svatbu Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
31 fotografií