Bylo to jedno z jeho posledních přání. Vážně nemocný Slavík zapřísahal svou ženu Ivanu Gottovou (44), aby za nic na světě neprodávala jejich vilu na Bertramce.

V rodině

„Táta to řekl už loni v létě, když jsme s ním se sestrou Luckou slavily dodatečně jeho osmdesáté narozeniny,“ řekla Blesku zpěvákova nejstarší dcera Dominika Gottová (47). „Vysloveně si přál, aby Bertramka zůstala v rodině, což byla vlastně jeho prosba na Ivanu, která už v té době byla její majitelkou,“ prozradila Dominika, kterou před lety táta přepisy veškerého svého majetku na manželku nemile překvapil. Nakonec se s tím ale smířila.

VIDEO: Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života. Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Vše pro dcery

„Myslím, že by byla velká nezodpovědnost Bertramku prodat, protože to by vlastně bylo porušení tátova přání,“ dodala Gottová, která pevně věří, že Ivana si dům provždy ponechá ve svém vlastnictví. Mimo jiné už proto, že zpěvák ještě za života nechal vilu před třemi roky zrekonstruovat a „vyhnat o štok“ výš. Právě v nově vybudovaném podkroví teď mají pokoje jejich dcerky Charlottka (14) a Nellinka (12). „Sestřičky jsou tam zvyklé a asi by pro ně bylo psychicky náročné si zvykat na domov někde jinde,“ míní Dominika.

Bydlel v ní papaláš

Zpěvákovi rodiče Karel (†71) a Marie (†66) Gottovi získali prvorepublikovou vilu na Bertramce v roce 1974 výměnou za moderní bungalov ve Strašnicích, kde se synem do té doby žili. Do výměny s nimi šel Karel Polák (95), tehdejší generální ředitel Vodních staveb Praha, pozdější ministr stavebnictví ve čtyřech normalizačních československých vládách (1976 až 1987). Zpěvák pak po smrti svých rodičů vilu zdědil.

VIDEO: Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku.

Video
Video se připravuje ...

Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku. Aleš Brunclík

Fotogalerie
29 fotografií