Představitelka malého, ale šikovného čerta z Troškových pohádek Princezna ze mlejna je bezesporu velice talentovanou, renesanční ženou. Kromě hraní a zpívání se totiž věnuje také jiné umělecké činnosti: podobně jako například herečka Kateřina Hrachovcová (45), i ona podlehla kouzlu malování. Svůj první „velký“ obraz sdílela na sociálních sítích v dubnu letošního roku.

„V listopadu 2019 jsem z ničeho nic namalovala tento obraz. Ruka mi malovala a ani jsem netušila, jak aktuální tento obraz dostane rozměry. Nelíbil se mi. Byl depresivní, byť jsem měla šťastné období a těšila se. Skončil v šuplíku,“ napsala k temnému dílu se dvěma blíženci v dobách, kdy Česko sužovala koronavirová pandemie.

Jak se zdá, po dovolené strávené ve společnosti herečky Ivany Jirešové (42) a její dospívající dcerky Sofie (15) v Řecku byla plná nápadů a tvůrčí jiskry, a tak se ke štětci opět vrátila. A vytvořila vskutku pozoruhodné dílo: namalovala totiž nahou ženu sedící na posteli, s kyticí květin v klíně, za kterou je okno s mořem a modravým nebem bez jediného mráčku.

VIDEO: Yvetta Blanarovičová promluvila o Alzheimeru: Pravidelně docházím do jejich centra! 

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Blanarovičová promluvila o Alzheimeru: Pravidelně docházím do jejich centra! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

„Zase maluji. Je to jiný svět. Klidný a omylný, pokud uděláte blbý tah štětcem. Ale dá se to přemalovat. Jaká svoboda… Jsem zvědavá, kdo z vás vymyslí název. Já vím, o čem ten obraz je a co mne inspirovalo,“ vysvětlila tajuplně, a své dílo skromně doplnila hashtagy „nic není dokonalé“, „a o tom to je“.

Nápadů, jak barevné dílko pojmenovat, byla celá řada, například Snění na ostrově Kos či Čekání na lásku, jaký název však nakonec zvolila, to si nechala pro sebe. Jenom naznačila, že ta dlouhovlasá brunetka, která na jejím plátně dává všem na odiv svá holá ňadra, není ona – koho má však znázorňovat, či kdo byl alespoň inspirací, to si nechala pro sebe… čímž celému dílku dodala na tajemnosti.

VIDEO: Yvetta Blanarovičová poobědvala ve vzduchu. Bez sklenky se to neobešlo

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Blanarovičová poobědvala ve vzduchu. Bez sklenky se to neobešlo Markéta Reinischová

Fotogalerie
60 fotografií