Světlana přišla v pondělí po dvou týdnech do práce (takto se stále v ČT točí kvůli koronaviru směny, pozn. red.). Tedy poprvé od oznámení, že chce z Událostí odejít... Hned to také schytala! „Kolegové, včetně přímo Martina Řezníčka, který je s ní ve dvojici, Světlanu prosili, aby neodcházela během léta, protože vznikne zmatek v dovolených a někoho by na ně nemuseli kvůli nedostatku lidí pustit,“ řekl Blesku zdroj z newsroomu České televize.

Tím se totiž nese informace, že vedení zpravodajství ČT zatím s hledáním náhrady za Světlanu nepospíchá a chce její práci přerozdělit mezi stávající moderátory Událostí – Martina Řezníčka (43), Marcelu Augustovou (54), Michala Kubala (43), Danielu Písařovicovou (41) a Jakuba Železného (46).

Sama Witowská už ale prohlásila, že bez náhrady to její kolegové nezvládnou. „Já si myslím, že někdo bude muset minimálně do Událostí nastoupit. Ten režim je nastavený tak, že to musí být pro šest lidí,“ řekla už v pondělním rozhovoru pro Rádio Z Světlana, která na svém rozhodnutí více se věnovat svému synovi Filipovi (9) nehodlá nic měnit.

VIDEO: Hvězdy Událostí ČT Witowská a Řezníček: Proč koktali před kamerou Blesku?

Video
Video se připravuje ...

Nové hvězdy Událostí ČT Witowská a Řezníček: Proč koktali před kamerou Blesku? Luboš Procházka, Aleš Brunclík

V České televizi zůstane, ale zatím není jasné na jaké pozici. Sama by se ráda vrátila na post moderátorky podvečerního pořadu Interview ČT24. O všem teď s vedením zpravodajství vyjednává.

Odchází pravá ruka Fridrichové

Redaktorka, která se společně s dramaturgyní pořadu 168 hodin Norou Fridrichovou (41) nebála pořádně zatopit českým politikům, končí v ČT. Veřejnoprávní stanici Kristina Ciroková (41) opouští po šesti letech a zamíří do internetových vod. „Je to skvělá novinářka, takže mě její odchod mrzí, ale stejně tak jí držím pěsti v nové práci,“ prohlásila Fridrichová.

VIDEO: Světlana Witowská prozradila, jaké nervy ji čekají po prázdninách

Video
Video se připravuje ...

Světlana Witowská prozradila, jaké nervy ji čekají po prázdninách Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
56 fotografií