Eva Pilarová byla věřící a každý týden se do baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Strahově chodila modlit. V posledních měsících života jí to ale špatný zdravotní stav neumožňoval, a tak za ní farář Marián Pospěcha jezdil. Také si pravidelně volali nebo psali přes e-mail. Dokonce ho poprosila, aby ji doprovodil na věčnost. 

„Bylo to takové milé kamarádství, milá symbióza obohacující obě strany. Eva věděla, co přichází, protože se mě na to ptala. Ptala se mě, jak člověk pozná, když umírá, a ptala se na různá témata týkající se těchto záležitostí. Hodně jsme o tom hovořili,“ řekl pro Expres.cz kněz, který 3. června vedl zádušní mši. 

„Byla to žena nesmírně statečná, a co na ní bylo naprosto obdivuhodné - nikdy si nestěžovala. My jsme na ní viděli, že se trápí, ptali jsme se jí, zda ji něco bolí. A ona odpovídala - mají to lidi daleko horší. O to pro nás bylo těžší dívat se na to utrpení, ale bylo to i obohacení v tom, jakou sílu v sobě měla,“ dodal Pospěcha. 

I když Pilarová podle jeho slov věděla, že její poslední chvíle přichází, tak mu přesnou podobu pohřbu nebo proslov nenaplánovala. Vše nechala na knězi, který byl jejím zpovědníkem čtyři roky. 

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Evu Pilarovou (†80): Vzkaz Gottové a dav VIP hostů

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Evu Pilarovou (†80): Vzkaz Gottové a dav VIP hostů Blesk TV

Fotogalerie
46 fotografií