Ve středu se v bazilice Nanebevzetí Panny Marie vystřídala velká řada smutečních hostů, ze známých tváří například Jiřina Bohdalová (89) po boku ministra kultury Lubomíra Zaorálka (63), zpěvačka Pavlína Filipovská (79) s manželem, Leona Machálková (53), Pavel Vítek (57), Vojtěch Dyk (34), Hana Zagorová (73), Štefan Margita (63), Pavel Šporcl (47) či Dalibor Gondík (50), který dělal při obřadu i ministranta. Nejvíce asi truchlil pochopitelně vdovec po zpěvačce Jan Kolomazník (67).

Ovšem dalo by se říci, že byl jediným zástupcem za nejbližší rodinu. Maminka Evy, Františka Bojanovská (104), kvůli svému vysokému věku přijet nemohla. Na takřka poslední chvíli se omluvil také vnuk Pilarové Milan (34). Ten sice na poslední rozloučení s babičkou přijel, ovšem neudělalo se mu dobře, a tak nakonec zůstal kvůli nemoci ležet v posteli. Snad to nebude nic vážného...

Fotogalerie: Zádušní mše za Evu Pilarovou: Uslzený Dyk…
269 fotografií

Nicméně mnohé překvapil i fakt, že v kostele nebyl nikde k vidění jeho otec, tedy jediný syn Zlaté slavice, kterého měla s prvním manželem Milanem Pilarem (ten emigroval na Západ, když jejich synovi byly tři měsíce) a pojmenovala ho právě po otci.

„Já nevím. Zvali jsme ho. Neodpověděl,“ posteskl si pro Expres.cz vdovec Jan Kolomazník na dotaz, zda byl Milan přítomen na zádušní mši. Možná se chtěl vyhnout přílišné pozornosti médií, ostatně za života zpěvačky se také nikam dvakrát nehrnul.

Eva o něm moc často nemluvila, ale jak prozradila například v roce 2013 pro Aha!, bylo to právě kvůli tomu, že to on nechtěl. „Syn si to nepřeje a já ho respektuji. Řeknu tedy pouze, že pracuje s počítači, je šťastně ženat, udělal mě dvojnásobnou babičkou. A máme hezký vztah, dokonce jsem i hodná tchyně!“ prozradila tehdy Pilarová.

VIDEA: Záznam ze mše a rozhovory se slavnými hosty!

Video
Video se připravuje ...

Šporcl a Kodetová: Na pohřbu Pilarové plakat nebudeme! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Partnerka Nekonečného Kardová: Místo, kde se s Pilarovou loučili, Eva milovala. Hana Höschlová, Jan Jedlička

6370588:gallery:true:true
Fotogalerie
220 fotografií