„Nevím, jak začít. Vyskytl se zde takový nešvar,“ začala Eva Burešová své dlouhé povídaní. A byť se pokusila začít na úvod vtipně hláškou proslavenou filmem Pelíšky, v jejím obličeji i hlase bylo patrné napětí a vztek. Hned v následujících slovech totiž herečka vyjevila, že jí velmi často přicházejí zprávy od dětí ve věku mezi deseti až třinácti lety. A ve vzkazech, které Eva Burešová dostává, nejsou zdaleka jen pozdravy a pozvání na kafe.

„Můžu vám říct, že některé ty zprávy jsou opravdu za hranou. Kdyby tohle napsal dospělý člověk druhému dospělému člověku, tak by to mohlo být považováno za sexuální obtěžování. Tak mi, prosím vás, řekněte, co s tím mám dělat?!“ Povzdechla si vytočená Eva Burešová. „Některé děti si vůbec neuvědomují, že když píšou známým lidem, tak i ti známí lidé můžou být predátoři,“ děsí se herečka. Neváhala při tom použít slovo predátor, poslední dobou obzvlášť frekventované a používané ve spojitosti s těmi, jenž sexuálně ohrožují děti skrze internet. Zároveň ale Eva Burešová dodala, že o žádném predátorovi mezi svými kolegy neví.

„Chci upozornit rodiče, aby opravdu kontrolovali profily svých dětí,“ apeluje představitelka hlavní ženské role seriálu Slunečná, která je sama mámou téměř tříletého syna Nathaniela. A i když je tohle zkušenost jistě nepříjemná, Eva Burešová se z ní může poučit. Je to dozajista dobrá škola v tom, aby do budoucna věděla, jak se zachovat, až její synek bude také spravovat nějaký ten profil na sociální síti.

VIDEO: Eva Burešová o bývalém partnerovi a koronaviru

Video
Video se připravuje ...

Eva Burešová o bývalém partnerovi a koronaviru Kateřina Štichová, Jan Jedlička

Fotogalerie
41 fotografií