Ředitelka Kapky naděje je už ve věku, kdy není obvyklé rodit děti, ale zároveň to není nic úplně výjimečného. Americké hvězdy rodí své, často první, potomky i v daleko vyšším věku. A proti dokonce nejsou ani lékaři! Bude trend zralých maminek i u nás brzy zcela běžná rutina?

Děti si nás najdou, až samy chtějí

Jedině děti vědí, co hledají, a tak si najdou své rodiče. Tohle dítě si našlo nás a my budeme čtyři,“ oznámila Pizingerová symbolicky na Prvního máje svůj požehnaný stav a strhla se mela.

Přestože reakce byly vesměs pozitivní, musela čelit i nepřejícným zprávám. Třeba aby se jí narodilo postižené dítě nebo narážkám na svůj věk. Právě věk přitom v dnešní moderní době není dle předního gynekologa Pavla Caldy (63) při početí vůbec rozhodující! „Není pravda, že svým věkem ohrožuje své ještě nenarozené dítě. Pokud žena ještě menstruuje a občas má ovulaci, proč by nemohla být těhotná?! Zvlášť když žena porodila své první dítě mezi dvacátým a třicátým rokem,“ vysvětluje profesor Calda. A to ve spojení s výbornou fyzickou kondicí a psychickou pohodou Vendula zcela splňuje.

Testy jsou prioritou

První dítě, dceru Klárku (†4), která bohužel podlehla leukemii, porodila ve čtyřiadvaceti. Na výchovu očekávaného děťátka navíc nebude Pizingerová sama. Dočkat se již nemůže budoucí otec Josef Pizinger (32) a syn Jakub, kterého má Vendula z manželství s tragicky zesnulým hudebním skladatelem Karlem Svobodou (†68).

Profesor Calda doplňuje, že důležité je u nastávající maminky provést všechny zdravotní testy, aby se vyloučily případné komplikace, což je ovšem u nás zcela běžnou rutinou. „Velmi důležité jsou testy na Downův syndrom,“ upozorňuje a doplňuje: „Víte, kolik je v dnešní době průměrný věk dožití u žen? 81 let! Tak v čem hledat problém?“

VIDEO: Otevřený rozhovor těhotné Venduly Pizingerové! Kde otěhotněla, a bude to kluk, nebo holka? 

Video
Video se připravuje ...

Otevřený rozhovor těhotné Venduly Pizingerové! Kde otěhotněla, a bude to kluk, nebo holka? Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Fotogalerie
46 fotografií