Herec Martin Písařík, jenž naposledy zazářil na stříbrném plátně v romantické komedii LOVEní, se chystá dobýt divadelní prkna. Před narvaným hledištěm se jistě stydět nebude, koneckonců hraje v celé řadě muzikálů – od Času růží, složeného z písní Karla Gotta (†80), až po Mýdlového prince, poskládaného pro změnu z hitů Václava Neckáře (76), klasická divadelní hra neboli činohra je pro něj však novinkou. A stejně tak i „světová“ premiéra, jíž se bude 21. a 22. března účastnit sám autor, který do Prahy dorazí z Velké Británie.

„Nabídku zahrát si v Ungeltu a navíc ve skvělé hře Petera Quiltera Vejšlap beru jako velikánkou čest, díky za ni,“ prohlásil muž, jenž se netají svou láskou pro cestování, obzvláště na takzvaných rychlých kolech, ani slabostí pro něžné pohlaví. Před pěti lety se ostatně nechal fotografy Blesku načapat při líbačce s barmankou, zatímco doma na něj čekala přítelkyně a novorozený syn, v listopadu loňského roku se zase rozjel se striptérkami při křtu knihy. Jeho role je však pro takovéhoto „kance“ dost neobvyklá: hraje totiž gaye krátce po rozchodu.

„Není to úplně jednoduchá postava a to mě hodně baví. Každý máme v sobě nějaká dilemata, starosti, problémy a to, že se možná v představení divák najde, mi přijde správné,“ přiblížil na tiskové konferenci v klubu divadelním klubu Písařík svého hrdinu a zároveň promluvil, o čem onen kus vlastně je:

„Jde o příběh tří kamarádů, kteří se rozhodnou zdolat kopec, aby uctili památku předčasně zesnulého společného přítele. Je to vynikající konverzačka plná humoru, ale dotýká se i témat, která zas až tak veselá nejsou. Prostě jde o zcela současný příběh, který určitě nenechá diváky v klidu. Ať už se budou smát, nebo se třeba i tak malinko zadumají,“ vysvětlil.

VIDEO: Záletný Písařík: Podělal jsem to, ale může za to Mádl!

Video
Video se připravuje ...

Záletný Písařík: Podělal jsem to, ale může za to Mádl! Jan Jedlička, David Turek

Fotogalerie
58 fotografií