Snil o tygří lady, ale také o něčem novém, a tak se začátkem 90. let stal podnikatelem v oblasti gastronomie. Hudba multitalenta Arnošta Piaczeka, jak zní jeho pravé jméno, provázela i nadále, a to i tehdy, když onemocněl cukrovkou. Opravdové potíže však nastaly s rakovinou.

Nádorové onemocnění ho připravilo o budoucnost i kus sebe samého – přišel o oko, nos, část obličeje a krku a polovinu zubů. V roce 2007 se začal zotavovat, jenže zjistil, že nemá z čeho žít: pobíral nuzný invalidní důchod, z něhož nedokázal zaplatit ani nájem. Z naprosté bídy ho tahal syn, jeho dvě sestry a bývalý kolega Petr Hannig, podporovali ho finančně i mentálně, přesto Pátek život postupně vzdával.

O dva roky později byl nalezen mrtvý ve svém bytě. „Jeho přítelkyně mu volala celý víkend, ale nezvedal mobil, i když mu zvonil. V neděli proto zavolala tátově starší sestře Evě, která se na něj šla podívat. Našla ho na zemi. Prý tam ležel od čtvrtka,“ řekl deníku Aha! bezprostředně po otcově skonání jeho syn Tomáš.

Tělo bylo pokryto slupkami od pomerančů, má se za to, že se snažil doplnit cukry – Pátkova cukrovka se po rakovině rapidně zhoršila a hypoglykemický záchvat je uváděn jako nejpravděpodobnější příčina smrti.

Veřejného pohřbu ani skromného smutečního obřadu se zpěvák nedočkal, jeho tělo bylo zpopelněno bez účasti rodiny, která si pouze vyzvedla urnu z krematoria. Pátek, na rozdíl od jiných zpěváků, upadl v naprosté zapomnění, či spíše navždy zůstal v době své největší slávy - v 80. letech, za zvuků svých největších hitů Julie a Poslední prázdniny.

Fotogalerie
18 fotografií