Bydlení snů získal Knop už v 80. letech. Začínal ve stejném domě, ale na jiném patře. Přidělili mu malý přízemní byt pro domovníka. Chodil nahoru na neudržovanou půdu, celou pokálenou od holubů, odkud byla nejkrásnější vyhlídka na Pražský hrad.

Po dlouhých tahanicích s úřady ji získal pro sebe a vybudoval tu rozlehlý pohádkový vícepodlažní byt. Boj s úřady se mu vyplatil – cena domu na této atraktivní adrese se dnes pohybuje kolem 90 milionů korun a Knopovi podle katastru patří třetina domu, takže si přišel odhadem na 30 milionů.

Chalupa s nahrávacím studiem

Kromě domu na Kampě herec vlastní ještě chalupu s rozlehlým pozemkem v Horních Beřkovicích na Podřipsku. Její odhadní cena je kolem pěti milionů. „Je to jen kousek za Prahou. Tam mohu vyjít rovnou na zahradu, vypiju si tam kafe, pohoda,“ pochvaluje si Knop.

Na chalupu navíc nejezdí jen odpočívat, ale také za prací. Vybudoval zde nahrávací studio, které slouží jeho nakladatelství Kanopa. Vydává vzpomínky slavných, mluvené slovo, načítá knihy... Jako herec zkrátka nespoléhá jen na svou nejistou profesi.

Za souseda měl Cvacha

Ve stejném domě na Kampě bydlel herec Eduard Kohout (†87), který to měl odsud do Zlaté kapličky, co by kamenem dohodil. A nějaký čas zde skládal Bohuslav Martinů (†68). O číslo dál bydlel Josef Vinklář (†76) alias doktor Cvach z Nemocnice na kraji města. 

V roce 2010, tři roky po jeho smrti, prodali jeho synové byt v prvním patře za 12 milionů korun. Jak uvedly tehdy Malostranské noviny, nemohli se dohodnout, kdo bude na lukrativní adrese bydlet, ani neměli dost prostředků vyplatit jeden druhého. Od té doby nemovitosti nejen v této lokalitě značně stouply na ceně.

VIDEO: Do Slunečné nakoukl Jelen!

Video
Video se připravuje ...

Do Slunečné nakoukne Jelen! FTV Prima

Fotogalerie
71 fotografií