Všichni ji znají jako bývalou sexbombu a exmanželku Jiřího Korna (70). Kateřina je ale především matkou vážně postiženého syna, který je na ní zcela závislý.

Když se smířila s jeho handicapem (kombinace autismu a dětské obrny), uštědřil jí osud další ránu. „Filip musí brát pravidelně léky, protože má ještě epilepsii,“ prozradila Kornová.

Tedy stejný problém, jaký se před časem rozvinul třeba u podobně postižené 18leté dcery herečky Mahuleny Bočanové (52). „Hodně Mahulenu obdivuju. Fandím všem, kdo to takhle má, protože to není jednoduchý...“ řekla Blesku Kornová.

A je to ještě těžší, když rodiče samotné potká zlá nemoc. Jako Kateřinu před dvěma roky. „Měla jsem boreliózu,“ přiznala až nyní Blesku bývalá modelka. „Léčila jsem se antibiotiky a pak jsem navštívila i ordinaci multispektrální terapie,“ svěřila se. Alternativní způsoby léčby bere jako doplněk k metodám konvenční medicíny.

Opora v rodině

Musí být kvůli synovi fit. „Snažím se být zdravá, abych mohla být pořád s Filipem. Samozřejmě stát se může cokoliv...“ poznamenala Kornová s obavami v hlase. Filip sice dělá pokroky, ale bez pomoci se neobejde.

„Každý rok, každé stadium v životě je znát a může se ledacos změnit i k lepšímu. Záleží nejen na léčbě, ale i na prevencích. Navštěvujeme ergoterapie, kde se Filip učí pracovat, a zlepšení tam je. Výchova a prostředí mají na člověka velký vliv,“ vysvětluje s tím, že tím největším lékem je beztak láska. „Já Filipa miluju a ta láska, to je nejvíc!“

Kateřina se naštěstí může spolehnout na Filipova tátu, zpěváka Jiřího Korna (70). Přestože s nimi nežije, synovi se pravidelně věnuje. „Máme moc hezký vztah, vždy je nápomocný okolo dětí. O jeho ženě Renatě to platí taky. Ona je úžasná, hlavně k Filipovi, za což jsem moc ráda,“ dodala Kornová, která má s exmanželem ještě dceru Kristinu (26). I ta s péčí o nemocného bratra velmi pomáhá.

VIDEO: Kateřina Kornová už není sama? Tenhle typ chlapa mě dokáže rozpálit

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Kornová už není sama? Tenhle typ chlapa mě dokáže rozpálit Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
40 fotografií