Kromě herečky Ani Geislerové (43), která snímek uvedla na letošním karlovarském festivalu, a Jána Jackuliaka (41) na premiéře byli všichni, kteří měli a vlastně i neměli s novým snímkem co dočinění. Nejenom představitelé rolí z Amnestie, ale i pozvaní hosté. Mezi nimi i Dáda Patrasová (63), která zavzpomínala na 17. listopad. „Tak nějak jsme tušili, že to vypukne, bylo to pro mě velmi radostné a zároveň velmi smutné, protože to odneslo spoustu mladých studentů.“

Muzikant Petr Janda (77) sametovou revoluci zažil na vlastní kůži. „Manifestace na Václaváku, ta pospolitost lidská, jak jsme se všichni měli rádi. Pokaždé když si na to vzpomenu, tak jsem vzrušený,“ řekl Blesku frontman kapely Olympic.

To Jana Plodková (38) se revoluce nezúčastnila, protože jí tehdy bylo pouhých osm let. „Seděla jsem v našem panelovém domě a sledovala jsem pořad Vlaštovka s Marcelou Augustovou a říkala jsem si, proč tam ti lidi zvoní klíčemi? Já jsem to vlastně nezažila, i když si říkám, že je to škoda,“ míní herečka.

VIDEO: Anna Geislerová: Co je nejstálejší věc v jejím životě?

Video
Video se připravuje ...

Anna Geislerová: Co je nejstálejší věc v jejím životě? Martin Balcar, Aleš Brunclík

Fotogalerie
35 fotografií