Přestože zpěvák Richard Müller již několik desítek let platí na slovenské scéně za legendu, která vyprodává velké haly, ve skutečnosti kvůli každému vystoupení trpí velikými obavami. V dokumentu „Nepoznaný“ odhalil, jak před některými koncerty leží nehybně na posteli a je napojený na infuze.

V srpnu letošního roku pak málem ani nevystoupil na festivalu Benátská! Před samotným koncertem se na hodinu zavřel ve svém autě s tím, že se na výkon kvůli psychickým potížím vůbec necítí. Nakonec se ovšem nechal svými blízkými přesvědčit, vystoupil na pódium – a byl úžasný.

Jeho partnerka Vanda Wolfová (48) se pro web televizní stanice Markíza svěřila, že mu musí být oporou, když se tento šoumen chystá na pódium. Bez jejích slov, že všechno bude v pořádku, by nejspíš nezazpíval ani sloku! „Richard je velký trémista, i po těch letech všechny koncerty prožívá s velkou trémou. Nervozita byla i doma, ale uvařili jsme si dobré jídlo a bylo dobře,“ přiznala Wolfová. Ne nadarmo se říká, že dobré jídlo je lék!

„Richard o sobě velmi pochybuje a vždycky má strach, že nepřijdou diváci a že se to nebude líbit tak, aby lidé vstávali a tleskali. Takže vždy má ten pesimistický pohled, a tak ho musím ujišťovat, že to bude v pořádku,“ dodala usměvavá blondýnka.

Interpreta populárních hitů Po schodoch, Baroko nebo Srdce jako kníže Rohan nikterak neutěšuje ani fakt, že ho z publika často podporuje jejich malý syn Markus (7), který letos nastoupil do první třídy. Maniodepresivní psychóza je totiž závažná psychická nemoc, co ho v běžném životě – a v životě umělce především – značně omezuje.

Müller míval dokonce stavy, kdy se o sebe nedokázal vůbec postarat a jeho manažer ho musel oblékat, svlékat a dávat mu i léky. Na jeho sociálních sítích ovšem nic nenasvědčuje tomu, že se potýká s takovýmito vážnými stavy. Hemží se to tam totiž jenom snímky z koncertů a komentáři plnými superlativ. To, že má nějaké problémy, je vidět maximálně na jeho strhaném, vyčerpaném zevnějšku…

VIDEO: Trailer k dokumentu Richard Müller: Nepoznaný

Video
Video se připravuje ...

Trailer k dokumentu Richard Müller: Nepoznaný Richard Müller: Nepoznaný

Fotogalerie
44 fotografií