Bojovat s maniodepresí je velmi náročné. Nemocní musí mít přísný režim a nesmí pít alkohol. Zpěvák Richard Müller přesně to dodržuje. Absolutní abstinence, to je cesta k úspěchu. Nechodím ani ven do společnosti, protože v jistém momentu je třeba zábavu posunout někam dál, a to alkoholem. Doma máme nulovou politiku – nepijeme nikde ani si nepřipíjíme. Je to zbytečné,“ vysvětlil Plusce.sk zpěvák s tím, že díky tomu zhubl třicet kilo. 

„Richard je velmi citlivý člověk, výrazně reaguje na emocionální podněty. Tak jako ho předtím v živote zachránily starší děti, budí ho teď každé ráno Markus. To mu pomáhá. Na svoji diagnózu má nejhorší povolání. Jeho choroba si vyžaduje pravidelný režim. Kdy jít spát a kdy vstávat. Když má koncerty nebo je na turné, tak ho nemá. Potom přichází období, že by mohl prospat celý den, ale to by byla ta nejhorší varianta,“ okomentovala zdravotní stav svého partnera Vanda.

VIDEO: Trailer k dokumentu Richard Müller: Nepoznaný

Video
Video se připravuje ...

Trailer k dokumentu Richard Müller: Nepoznaný Richard Müller: Nepoznaný

Co ale zpěváka tak trochu trápí, je dědičnost nemoci. „Samozřejmě, že mě to napadlo. Ale všecko je v rámci normy. Ema dost výrazně a tvrdě bojuje, aby se těmto věcem vyhla. Podle toho, co vím – voláme si skoro každý den –, tyto záležitosti zvládá. Markus je velmi společenský, komunikativní a veselý chlapeček, tak se snad tomu vyhne,“ pokrčil rameny Müller, který je velmi starostlivým tatínkem.

Fotogalerie
43 fotografií