Na pražské scéně Hudebního divadla v Karlíně se hraje muzikál Čas růží, který je složený z písní Karla Gotta, v němž mladší verzi hlavního hrdiny ztvárňuje Jan Kopečný (29) známý z Tváře. „Tréma samozřejmě byla," svěřil se umělec, jenž se s Mistrem poprvé osobně setkal až na jedné z posledních zkoušek muzikálu. když ho pak viděl na premiéře, opět se orosil. „Ztuhl jsem. Vnímal jsem jen to, že tam seděl on, nechtěl jsem mu udělat ostudu.“

Zato producent Oldřich Lichtenberg (56) byl spolu se Sagvanem Tofim (54) už u vzniku muzikálu a vše musel konzultovat i se samotným Karlem. „Prezentovat jsme mu to stihli v době, kdy jsme se domnívali, že je zdravý. Teprve v rámci předoperačních vyšetření před operací srdce se ukázalo, že má tu blbou nemoc," přiznal Lichtenberg o Gottově rakovině, která mu byla diagnostikována v roce 2015.

V té chvíli se muselo vše přerušit. „Teprve, když jsme dostali povolení od doktorů a od Ivany, že tam můžeme, tak jsme za ním šli," vysvětloval ohledně přípravy představení a přiznal, že několikrát se setkání zdrželo i kvůli obyčejnému nachlazení. Nikdo nakažený se k němu totiž v té době kvůli imunitě nesměl přiblížit.

„Karel dostal právo veta, nějaká rozhodnutí a my jsme se snažili tu přípravu udělat tak, aby ho nemusel použít," prozradil též producent Času růží s tím, že ke Karlovi všichni v souboru chovají velkou úctu. „Karel je mimo naši realitu, mimo úroveň všech," vzdal mu hold.

VIDEO: Kopečný a Lichtenberg ve studiu Blesk

Video
Video se připravuje ...

 Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
346 fotografií