Už potřetí za poslední tři měsíce skončila v péči lékařů. Zdá se, že příčinou jejího nechutenství nemusí být jen psychika, ale i špatné fungování některých orgánů. Nezdravý životní styl, který hercova Hanička bohužel dlouhodobě vedla, mohl zapříčinit žaludeční a dvanácterníkové vředy, přítomnost helikobakteria (bakterie kolonizující žaludeční sliznici, pozn. red.) na žaludeční sliznici a další neduhy. Vypadá to, že je má zničené!

Tyčka místo cigára

„Hanička je tady ale v těch nejlepších rukou. Má ji na starosti primář interny profesor Špaček, který je vážně vynikající. Dal si za úkol, že přijde na to, co způsobuje to Hančino nechutenství, a já mu věřím,” svěřil se Krampol, který se prý za manželkou snaží docházet obden. Ve špitále už je čtvrtým týdnem.

„V těch vedrech je to cestování pro mě úmorné, ale snažím se. A mám taky radost, protože Hanka začala už trochu jíst,” tvrdí Krampol, který manželce nosí ovoce a tyčky, které prý ráda chroupe. „Zakázali jí kouřit. Cigareta je totiž pro žaludek a dvanácterník pěkný svinstvo. Tak jí říkám: Vždycky, když dostaneš chuť na cigáro, vem si tyčku,” říká herec s úsměvem.

Dlouho zlobila

Krampolové, zvyklé vykouřit několik krabiček denně, se to sice moc nelíbí, ale podle Jirky se alespoň snaží. „To víte, že občas u někoho to cigáro vydyndá a jde si tajně zakouřit, s tím já ale nic neudělám,” povzdechl si herec, který má, co se týče manželky, jasno. V žádném případě prý nepřipustí, aby se z nemocnice vrátila domů. „Kdepak. Až bude ve stavu, kdy bude moc být propuštěna, hezky poputuje na další a dlouhou léčbu. Chci ji mít konečně zdravou,” prohlásil Krampol.

Jirka doufá, že Hančina dlouhodobá léčba proběhne v Psychiatrické léčebně Červený Dvůr. „No jo, nedá se nic dělat. Holka zlobila dlouho, tak teď musí pro sebe a, zdůrazňuji, take pro mne, něco udělat. Už se s tím, ač nerada, smiřuje,” dodal Krampol.

Fotogalerie
92 fotografií