Milan Ležák patřil k legendám fotografů celebrit. Nikdo mu jinak neřekl než 'dědo'. Byl to prostě Děda Ležák, který i v pokročilém věku s úsměvem a foťákem na krku obrážel společenské akce. Nikdy si na nic nestěžoval a s humorem krotil své mladší kolegy, kteří se hlava nehlava hnali za celebritami.

Jeho náhlý odchod všechny upřímně zarmoutil, a to nejenom kolegy, ale i samotné hvězdy a osobnosti, které mu nikdy neodmítly zapózovat. Při přejezdu Brd jsem zastavil, abych neztratil signál. Povídali jsme si tam na kopci dlouho. Oba venkovani jsme se smáli blbým Pražákům, co neumí zasadit strom. Smáli jsme se jemu, že je také trochu Pražák, když mu nejdou papriky. Smáli jsme se všem a všemu, jako jsme to spolu dělali celý život," napsal na sociální síť jeho syn Milan.

„Stěžoval si jen na křovinořez, co se sám vypíná. Dnes jsem nemohl uvěřit tomu, že zemřel. Z hospody došel domů a zemřel v noci pod hvězdami na své milované zahradě, uprostřed svých ředkviček, jahod a rajčat... Bylo mu sedmdesát sedm a byl šťastnej a veselej jako vždycky. Jo a ten křovinořez stihl opravit," dodal a prozradil tak i způsob, jakým jeho otec navždy odešel z tohoto světa.

Kondolence slavných

Smutnou zprávu zaplavila lavina kondolencí. Tak to je mi velmi velmi líto," napsal houslista Pavel Šporcl. „Milánku, je mi to moc líto. Odpočívej v pokoji," přidala zpěvačka Leona Gyöngyösi. „Tak to je mi líto! Zemřel nejen skvělý člověk, vynikající fotograf, ale také výtečný scenárista několika českých filmů - Kam, pánové, kam jdete (K.Kachyňa), Krajina s nábytkem (K. Smyczek), Vracenky (J. Schmidt), Fandy, ó, Fandy (K. Kachyňa) a další. A navíc měl skvělý smysl pro humor, rádi jsme spolu vtipkovali. Čest jeho památce!" napsal režisér Zdeněk Zelenka.

Nene...co?! Výborný chlapík...tvl...tak to je mi hodně líto," netajil smutek zpěvák Marián Vojtko. Tak to mě zasáhlo přímo do srdce... Tak jsme se měli rádi... A co fotek od Tebe krásných mám...Milánku... pláču !!! Upír," píše Václav Upír Krejčí.

Herečka Kateřina Macháčková: „Ještě před nedávnem mi na fb na něco odpovídal...Tolik krásných fotek..." Soustrast projevil i herec Jan Hrušínský: To je mi líto. Měl jsem Milana rád." Smutná je i profesorka zpěvu Linda Finková: To mě mrzí. Zrovna včera jsem si s ním psala na fb.. Měl bezva názory..."

VIDEO: Do Varů míří zrzka Julianne Mooreová, hvězda Hannibala! Bartoška ocenil její krásu

Video
Video se připravuje ...

Do Varů míří zrzka Julianne Mooreová, hvězda Hannibala! Bartoška ocenil její krásu Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
19 fotografií