Pro některé je sladká odměna satisfakce za dlouholeté utrpení ve školách vítaná, protože vysvědčení bylo pro mnohé strašákem. Takový David Kraus by ho nejraději zrušil.

Jelikož jsem byl nepřizpůsobivý žák, každé vysvědčení pro mě bylo velmi traumatizující. Nejhorší byly dvojky a trojka z chování,“ vzpomíná. „Byl bych nejraději, kdyby žádné předávání nebylo a třeba škola vyhořela nebo zemětřesení,“ připomíná zpěvák dětské fantazie, které měl ohledně destrukce školy snad každý žák.

David své vysvědčení proto na akci nepřinesl a obstaral si narychlo vyrobené vysvědčení s velkou pětkou. Podobně je na tom i Jakub Kohák, který se ale vždycky postaral o to, aby důkazy o jeho studiích zmizely.

„Vysvědčení se mi ztrácela, přepisovala se, nebo se mi na to vylil nějaký jogurt. Často se stávalo, že mi vysvědčení ‚někdo‘ ukradl. Nějaká vysvědčení se dochovala, ale ta, kde byly čtyřky, pětky, šestky a sedmičky, tak ty už jsou pryč,“ smál se Kuba, kterého doprovodil nejmladší syn. Snad se v tomhle nepotatil! 

VIDEO: Jakub Kohák: Děti fyzicky netrestám! Není to správné

Video
Video se připravuje ...

Jakub Kohák: Děti fyzicky netrestám! Není to správné Markéta Reinischová

Fotogalerie
29 fotografií