Geniální scenárista Jaroslav Dietluž 34 let není mezi námi a jeho Nemocnice na kraji města stejně už poněkolikáté kraluje obrazovce. „Už dlouho žiji dnešním datem, na Jaroslava myslím pořád,“ svěřila Blesku vdova Magdalena Dietlová

„Vzpomínala jsem na něj pro televizi i rozhlas, ale nejdůležitější jsou naše rodinné chvíle. Teď se nejvíce radujeme s vnučkou Agátou, protože v pondělí složila zkoušku z dospělosti,“ pochlubila se bývalá televizní hlasatelka.

Na právě reprízovanou Nemocnici se dívá jak čerstvá maturantka Agáta, tak sama Magdalena. „Vždy, když je příležitost, se koukám, to se neomrzí. Jaroslava by moc potěšilo, kdyby věděl, že to mělo smysl, že i po tolika letech je o jeho seriál zájem. Vždycky mu na divácích velice záleželo,“ připomněla Dietlová.

Na svět přišel Jaroslav Dietl 22. května 1929 v Záhřebu v tehdejší Jugoslávii, protože tam jeho otec pracoval jako zinkograf. Už jako čtyřletý se ale malý Jaroslav s rodiči vrátil do Československa. Po druhé světové válce Dietl vystudoval psychologii a dramaturgii. Zemřel 29. června 1985 na infarkt přímo na tenisovém kurtu.

VIDEO: Dietlová o smrti syna: Vyplakala jsem si oči, pomohla plastika!

Video
Video se připravuje ...

Dietlová o smrti syna: Vyplakala jsem si oči, pomohla plastika! Thomas Kruchina, Ondřej Rybár, hudba: freemusicarchive.org (“If I Can't Dance It's Not My Revolution” (by Quantum Jazz))

 

Fotogalerie
27 fotografií