Jeho trestní stíhání bylo zastaveno, zjistil web idnes.cz z databáze soudních rozhodnutí. Někdejší fotbalista Sparty však již dříve dostal v jiných kauzách 30 měsíců vězení. Jeho současné vítězství je tak stejně hořkosladké.

Řepkovi hrozil za neplacení rok v base

Za neplacení alimentů přitom hrozil Řepkovi až rok vězení. Hlavní líčení mělo pokračovat ve čtvrtek 16. května. Soudkyně Alice Havlíková z Obvodního soudu pro Prahu 6 ho však zrušila a nadále bylo zastaveno. Tento krok smí učinit jen státní zastupitelství.

Portál uvedl, že se tak může stát, „je-li trest, k němuž může trestní stíhání vést, zcela bez významu vedle trestu, který pro jiný čin byl obviněnému již uložen“. Kromě toho, že si má odsedět 30 měsíců vězení, mohlo sehrát svou roli i to, že výživné zčásti splatil.

Dlužil skoro milion

Veřejnost se detaily o tom, proč bylo Řepkovo stíhání zastaveno, dozví až poté, co soud rozhodnutí fotbalistovi doručí. Známý bouřlivák měl po rozvodu s manželkou Renátou v roce 2012 na syna a dceru platit 131 tisíc měsíčně.

V drtivém počtu případů však peníze neposílal. A to ani poté, co dosáhl snížení alimentů. Synovi Tommasovi (18) dluží podle obžaloby celých 941 tisíc korun. Řepka má nyní za partnerku moderátorku Kateřinu Kristelovou.

 

Fotogalerie
36 fotografií