Napsala totiž knihu nesoucí název Žárlivka, kterou jí pokřtila hned celá smečka krásných zrzek. Herečka Jitka Schneiderová, Denisa Nesvačilová a Nikol Heřmánková Kouklová se dvěma zrzavými zpěvačkami – Debbi a Žofií Dařbujánovou. Součástí knihy je i píseň „Až tu budeš s námi“, kterou složili Markéta Irglová a Tomáš Kačo.

Jak už název napovídá, kniha pojednává především o chorobné žárlivosti. „Hlavní postava Renáta chorobně žárlí, přičemž nejvíce jí dají zabrat zrzky. Proto ten nápad oslovit jako kmotry právě tyto překrásné dámy. Hledala jsem zrzku, ze které šílí muži i ženy, a našla rovnou pět. Perfektní. Kdyby Renáta skutečně žila a dorazila na křest, nejspíš by skončila v péči Jana Cimického,“ smála se Pastorčáková.

Herečka Denisa Nesvačilová považuje žárlivost za stále neukotvené téma a přiznává, že dříve ji kategoricky odsuzovala. Dnes už je v soudech mírnější. „Beru ji jako slabost, důsledek malého sebevědomí, pochroumané důvěry atd.  A taková slabost, trvá-li chvíli, se dá pochopit a odpustit. Musí se ale hned pracovat na jejím ‚vyléčení‘. Což je mnohdy záležitost obou v páru… Já zažila bohužel, nebo možná bohudík (?) obě varianty – žárlila jsem, i na mě bylo žárleno. Bohudík říkám proto, že to vztah někam posune. Buď se rozpadne, nebo upevní… Ze své zkušenosti můžu říct, že je hrozné žárlit, člověku to zatemní mozek a chová se jako blázen. Proto se snažím být k žárlivcům tolerantní, chápat je... ale nejde to donekonečna,“ uvedla Nesvačilová.

„Dokonce už jsem slyšela, že by se žárlivci neměli vůbec rozmnožovat. Je to paradox – čím více milují, tím více trpí – a tím více jsou odsuzováni. Proto vznikla Žárlivka, aby ukázala, že žárlivci peklo nejen způsobují; oni v něm především žijí,“ vysvětlila Pastorčáková.

Fotogalerie
5 fotografií