Svého strýce viděl představitel Honzíka z Arabely a ředitel Herecké asociace jen den před smrtí. Vážně nemocný herec na tom byl už moc špatně. „Šli jsme na návštěvu s mým otcem Jiřím, Jardovým bratrem,“ prozradil Ondřej.

„Strejda s námi seděl u stolu, povídali jsme si. Ale bylo mu hodně špatně, takže jsme se domluvili, že ho následující den hospitalizují. Lékaři ho vždycky dali trochu do kupy,“ prozradil herec, režisér a fotograf. Už k tomu nedošlo. Jaroslav po jejich návštěvě ve středu nad ránem navždy odešel.

Nehrál jen v pohádkách

Jaroslav Kepka byl od roku 1960 dlouhých 44 let členem souboru Divadla na Vinohradech. Hostoval i na Fidlovačce a v Divadle Na Jezerce. Ve filmu či televizi jsme ho mohli vidět nejen v pohádkách, jako byla Nesmrtelná teta (1993) či už zmíněný Rumplcimprcampr (1997), hrál také v seriálech Tři chlapi v chalupě (1963), Dobrodružství kriminalistiky (1991) anebo filmech Kdo chce zabít Jessii? (1966) či Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (1967). V roce 2003 dostal Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu.

V divadle se herecky sešel též se Simonou Postlerovou (54), která na něj nyní zavzpomínala. „Jeho odchod mě rozplakal. Odešel jeden z posledních rytířů, klaunů a báječných kolegů,“ řekla Blesku dojatě herečka, která měla Kepku moc ráda. „V představení Ideální manžel vymyslel němou etudu a diváci se moc smáli. Byl to pro mne český Charlie Chaplin. Rozuměli jsme si beze slov, oba nás taky pojila víra a láska ke hraní,“ svěřila se Postlerová.

Fotogalerie
31 fotografií