Jen co Emma Smetana zveřejnila na sociální síti svou vlastní fotografii, na které nasadila tragický výraz, aby ukázala svůj smutek nad zničenou pařížskou památkou, stala se terčem posměchu.

Vtipálkové na internetu ihned začali montovat koláže fotografií s obličejem Emmy Smetany do různých světových tragických událostí. Nevynechali například vpád ruských vojsk, zastřelení prezidenta J. F. Kennedyho nebo teroristický útok na newyorská dvojčata Světového obchodního centra.

Její kolega Martin Veselovský se teď k celé kauze vyjádřil a ani jemu se slavná fotka u hořící Notre-Dame nezdála. „Fotografie Emmy s katedrálou vznikla v rámci natáčení zpravodajského videa reportujícího o požáru. Na webu DVTV nebyla použita a její umístění na instagram nebylo šťastné. Fotografie spustila záplavu memů, kdy byla Emmina tvář dávána do zcela jiných kontextů v jiných událostech. To považujeme za daň za to, že se nejen ona, ale i DVTV pohybují v online prostředí sociálních sítí. Je jasné, že toto prostředí chyby neodpouští, naopak je velice kreativně využívá a replikuje,“ napsal na facebookové stránky televize DVTV.

Zároveň podotkl, že nenávistné komentáře vůči moderátorce a její rodině jsou nemístné a přesahují hranici akceptovatelné kritiky. Smetana totiž obecně kritiku od veřejnosti špatně nese, jak už se ukázalo v minulosti.

Fotogalerie
25 fotografií