Teď už je ale nad Bertramkou zřejmě vše zalité sluncem. Gottova manželka dokonce pozvala Drobného v neděli domů na snídani.

Palačinky míru

Udělala moc dobré palačinky. „No a já jsem přivezl džem z rybízu z naší zahrady,“ prozradil Blesku zpěvák. „Byl jsem na Bertramce asi po čtyřech letech. Jsem moc spokojený, viděl jsem, jak se Ivana o Karla stará. Navíc mi vysvětlila, že ho tenkrát skutečně upozornila, že má nepřijaté hovory,“ dodal Drobný. Je šťastný, že se situace zlepšila, protože se s Gottem přátelí už od školních let. Byli spolužáci na konzervatoři.

Mravy pod psa

A právě o společné roky ve školní lavici Karlovi šlo. „Povídali jsme si kvůli knize, která vyjde k jeho letošním osmdesátinám. Ivana dokonce sehnala na škole naše vysvědčení!“ upřesnil potěšeně. A vyšlo najevo, že oba zpěváci už tenkrát začínali žít naplno. Kvůli tomu, že nechodili na italštinu a »ulejvali« se i z dalších předmětů, měli oba snížené známky z chování.

Bude gratulovat

Při vzpomínání došlo i na začátky kariéry v bývalé pražské kavárně Vltava a na Divadlo Semafor, na koncerty na Kubě, v Německu či tehdejším Sovětském svazu. „Bylo to pěkné dopoledne. Jsem moc rád, že jsme se s Karlem viděli a že se vztahy urovnaly,“ svěřil se Drobný. Věří, že se s Gottem nyní budou vídat častěji, minimálně při oslavě jeho kulatin.

Půjčil mu prachy

Milan vždy Karla bránil, když ho někdo ve společnosti pomlouval, například kvůli Antichartě. Gott mu zase, když byl opravdu v nouzi, půjčil peníze.

Hádka kvůli telefonu

K rozkolu došlo v prosinci roku 2015, kdy Karel Gott válčil s rakovinou mízních uzlin. Tenkrát Milan Drobný (73) řekl Blesku, že se stav ostře sledovaného pacienta zlepšil. To se nelíbilo Ivaně Gottové (42)! Upozornila ho důrazně, že jen ona je povolána sdělovat informace do médií. Milan ji navíc nařkl z toho, že si přivlastnila Karlův telefon a blokuje v něm hovory jeho známých. Obě strany si vyměnily pár ostrých slov a vztahy zamrzly. Nyní jsou ale, zdá se, spory urovnány...

Fotogalerie
65 fotografií