Krátce po sedmé hodině večerní začali do pražského Rudolfina přicházet první hosté a jako jeden z prvních dorazil herec a režisér Jiří Mádl (32), který přišel na předávání jako doprovod herečky Elišky Křenkové (29), které to v černých šatech s výrazným dekoltem velmi slušelo.

"Jsem nervózní. Znamená to pro mě ocenění mé práce a nakopnutí dopředu," popsala Blesku před začátkem slavnostního večera nominovaná herečka.

Jako jeden z prvních dorazil v doprovodu partnerky také herec Jiří Macháček (52), který před samotným vyhlášením patřil mezi horké favority. O roli měl tak velký zájem, že prý vyhrožoval režisérovi, že když ji nedostane, tak ho zmlátí. 

"Naštěstí jsem tu roli dostal a pan producent a režisér stále žije, takže mu děkuju. Skvělý štáb a kolegové," pochválil své kolegy Jiří Macháček, který je nominovaný na nejlepšího herce za film Toman. 

Herečka Erika Stárková (34), jejíž sláva raketově vylétla poté, co ztvárnila roli Dáši v divácky velmi úspěšném seriálu MOST!, předvedla asi nejhlubší výstřih letošních Českých lvů.

"Nemám strach, že by něco vypadlo. Jestli jste viděli Most, tam už bylo všechno odhaleno, takže já se toho nebojím. Dnes nemám žádné favority," prozradila Blesku herečka, jíž doprovázela přítelkyně a herečka Táňa Malíková (28). Tipovat výherce dopředu se radši neodvážil ani nikdo z jiných přítomných hereckých hvězd. 

Herečka Jana Plodková (37), která momentálně září v primáckém seriálu Černé vdovy, přišla ve zlatých šatech, které byly u kotníků tak úzké, že v nich téměř nemohla chodit.

Asi nejextravagantnější outfit celého večera ovšem předvedla slečna, která dorazila sice jen jako doprovod, ale oči z ní nemohl spustit nikdo. Své růžové šaty s velkými volány, kvůli kterým možná budou mít problém přítomní hosté sedící poblíž vidět na jeviště, si sama navrhla a ušila!

Pánové se do odvážných kreací nepouštěli, většinou se spolehli na klasický černý smoking. Na outfity hereckých hvězd se podívejte do naší galerie. 

Na Blesk.cz probíhal přímý přenos z příjezdu celebrit, kterým provázeli Markéta Reinischová a David Turek. Oba moderátoři si od přítomných hereckých hvězd nechali podepisovat košile s tím, že budou později vydraženy na podporu charitativního projektu Blesk Tlapky.

A ja to vlastně celé dopadlo? Film Všechno bude režiséra Omerzua proměnil hned 6 z 10 nominací a je také nejlepším filmem. Naopak favorizovaný snímek Toman neproměnil žádnou z 13 nominací.

Fotogalerie
100 fotografií