Současné zdravotní potíže přičítá viróze, kterou nedávno prodělala. „To je prostě takový čas, neubráníte se jí. Trochu jsem pokašlávala a ono se to projevilo,“ přiznala Naďa deníku Aha!.

Lékař ji ale raději okamžitě poslal na kardiologii. Poslech srdeční činnosti se mu nezdál a vzhledem k tomu, čím vším zpěvačka kvůli rakovině prsu prošla, není nikdy opatrnosti nazbyt.

„Musela jsem zůstat v nemocnici, ale už je to lepší. Nasmlouvaný program jsem ovšem musela, ač nerada, zrušit,“ potvrzuje infomace Aha! sama zpěvačka. „Mám nařízený alespoň týdenní klid. Samozřejmě že rady lékařů poslechnu. Jsem hlavně šťastná, že pan doktor z onkologie neobjevil žádného bubáka,“ raduje se Urbánková.

Má narušený systém


Zpěvačka kvůli rakovině nejen přišla o prsa, ale operací se jí narušil i lymfatický systém. Změny v odtoku lymfy, tedy mízní tekutiny, která odvádí z tělesných tkání odpadní látky či poškozené buňky, jí dodnes způsobují otoky některých částí těla – například rukou. Ty si Naďa neustále chrání speciálními bandážními či elastickými rukavicemi, které posilují tok lymfatické mízy.

Hraje na vozíku


V současné době můžete Naďu Urbánkovou vidět každé pondělí večer na ČT1 v seriálu Rapl 2. Hraje invalidní matku detektiva Máchy, kterého představuje Tomáš Jeřábek (44). Naštěstí točila už loni, kdy se jí viróza vyhla.

Fotogalerie
33 fotografií