Moderátor televize Barrandov dělá velké pokroky. Zatímco krátce po úrazu vůbec necítil nohy a nejsilnějším momentem pro něj bylo, když kolem Silvestra poprvé pohnul prsty na noze a věděl o tom, teď už se dokáže postavit a ujít krátké vzdálenosti o berlích. Zatím ale zůstává v nemocnici a stále nesmí jednu věc – sedět!

„Zatím ještě třeba nesmím sedět. Sice chodím o berlích, ale sedět nemůžu. Je to limitující,“ přiznal v rozhovoru pro Extra.cz Musil, a popsal i dokonce, jak nyní probíhá jeho typický den a v čem mu zákaz od lékařů nejvíc překáží. „Vstávám mezi šestou a půl sedmou. Vyčistím si zuby, umeju se, dojdu si na záchod. Pro mě je to velká výhoda, že už si na něj mohu dojít sám. Je to samozřejmě bez sezení, ale člověk se naučí způsob, jak to udělat. Pořád je to lepší než bažant v posteli,“ líčil.

„Pak následuje snídaně a po ní se už jde cvičit. Začínám většinou v osm. Hodinu se cvičí, půl hodiny je pauza, po obědě mi přinesou šlapadlo do postele. Jak nemůžu sedět, tak ležím a šlapu. Kolem druhé hodiny přijede Kuba a je se mnou až do půl osmé do večera,“ přiznává Honza, že velkou oporou je mu registrovaný partner Jakub Gareth (29).

Dny na spinální jednotce v Motole mu tak ubíhají podstatně rychleji, než když byl pouze nemohoucí ležák. Ovšem i tak by si samozřejmě moc přál, aby už mohl jít domů. Zatím to ale není možné. „To je ještě na dlouho. Budu v ní určitě do chvíle, než rentgeny potvrdí, že se mohu posadit. Pak ještě nejméně čtrnáct dní bude trvat, než se naučím sedět. Od toho se bude odvíjet, co bude dál. Pak bych měl jet do Kladrub (do vyhlášeného rehabilitačního centra),“ vypočítával a přiznal, že už odpočítává minuty, kdy se vyspí ve vlastní posteli. „Dávám si takovou lhůtu: chtěl bych to zažít do konce června, do svých narozenin,“ dodal pro Extra.cz. 

VIDEO: Honza Musil po třech operacích zase chodí! Podívejte se na jeho první kroky

Video
Video se připravuje ...

Honza Musil po třech operacích zase chodí! Podívejte se na jeho první kroky! Facebook

Fotogalerie
40 fotografií