Na svůj instagramový účet zaslala herečka Andrea Kerestešová-Růžičková fotografii, na které je se svým synem Tobiášem, který ji v poslední době nenechá vyspat. Kruhy pod očima, nepřítomný pohled a vyčerpanost se v její tváři přímo zrcadlí.

„Ranní portrét matky a jejího syna," připojila k fotografii komentář herečka. Zoufalost jen podtrhují hashtagy „kdo z koho", „hádej, jak dlouho to vydržím" nebo „probuď mě, když můžeš". Důvodem noční nespavosti je snaha převést Tobiáše z kojení na umělou stravu. 

„Umělé mléko odmítá od narození a je tomu tak doteď! Mám po ruce vždy lahvičky s vodou, ale s tou mě posílá většinou pěkně do háje," popisuje herečka své noční trable svou typickou čechoslovenštinou na instagramu. V reakci na její fotografii ji zaplavila vlna rad a tipů od ostatních maminek, kterým se v této výchovné aktivitě dařilo lépe. 

„Kamarádka v noci odešla spát z ložnice do jiného pokoje a její dcera spala pár dní s tatínkem. Nebyla máma, nebylo mlíčko a vůbec nebyl žádný pláč, protože věděla, že táta mlíčko nemá, a tak neměla potřebu. Držím pěsti," radila Růžičkové jedna z jejích fanynek. 

Snahu o přechod z kojení na umělou stravu má herečka známá z Ordinace v růžové zahradě už měsíc, ale jak sama přiznala, asi dělá někde chybu. Nechat dítě v noci prostě vyplakat, což byla jedna z dalších rad, nepřichází v jejím případě v úvahu. Podle svých slov není ten typ, co by to zvládl. 

Jedním úspěchem se ale Růžičková přeci jen pochlubila. V roce a půl se jí konečně daří uspat syna bez kojení. „To je náš první úspěch, nakojím večer, pak umyjeme zoubky a pak už jen pohádky, čtení, zpívání (někdy i hodinu a víc dokola), ale to se nám povedlo. A to jsem předtím nikdy neuspala bez prsa v puse. Ale nedokáže vydržet ještě celou noc," doplnila na své sociální sítí herečka. 

VIDEO: Hvězda Ordinace Andrea Kerestešová: Po porodu jsem měla díru v břiše! 

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Ordinace Andrea Kerestešová: Po porodu jsem měla díru v břiše! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
88 fotografií