Postižená dcera Kateřina, která je podle odborných psychologických posudků mentálně na úrovni předškoláka s IQ 30, oslavila v pondělí už třicáté narozeniny. „Kačáku, přejeme ti všechno nejlepší, spoustu dalších šťastných a hlavně svobodných let ne v ústavu, kam tě matka odložila, ale na svobodě,“ vzkazuje dceři její táta prostřednictvím médií. Jinou možnost nemá.

V květnu 1991 se Antonín vrátil z cest do prázdného bytu. „Manželka odvezla dva nákladní vozy věcí a naši dvouletou dceru,“ vzpomíná na těžké chvíle Navrátil. „Asi půl roku poté upadla do té doby bezproblémová dcera do bezvědomí,“ říká pro Aha! bývalý herec.

Lékaři u dívenky objevili vážné neurologické problémy. Po několika letech podstoupila těžkou operaci hlavy. Navrátil se s ní údajně nemohl vídat, protože mu matka odmítala Kačenku vydávat. Požádal o úpravu styku a postupně začínal být u soudu jako doma. I po 27 letech tahanic bezvýsledně. Už by chtěl mít Kačenku doma, celá jeho nová rodina i s dvouletou dcerou Aničkou se na ni těší. Bohužel to nejde.

Místo toho zase musel k soudu. „Bývalá žena tvrdí, že jsem se obohatil. Šetřil jsem dceři peníze formou pojištění. Protože ji ale její matka nechala zbavit svéprávnosti, musel jsem vést účet na své jméno,“ vysvětluje Navrátil. Má pocit, že vše, co udělá, se obrací proti němu. „Prosím vás, pomozte mi. Chci, aby dcera mohla žít svobodně s námi,“ žádá. Zdá se mu, že už vyčerpal všechny možnosti.

Ovšem Navrátilova exmanželka a rozhlasová redaktorka Ivana Navrátilová (52) vše vidí jinak. Tvrdí, že táta Antonín svým chováním ohrožoval Kateřinu na zdraví, a dokonce jí zpronevěřil statisíce korun! „Rozhodnutí opatrovnického soudu uznalo můj požadavek pro podání žaloby na vymožení Kačenčina stipendijního připojištění ve výši 295 tisíc korun, které jí tatínek zcizil,“ svěřila už před čtyřmi roky Navrátilová s tím, že dcera měla od svých 18 do 25 let dostávat měsíčně rentu.

Proto bylo v minulosti výživné sníženo na částku 6500 korun. „Ty ale také sedm let neplatil, protože si myslel, že nemusí, když má Kateřina invalidní důchod,“ posteskla si máma Ivana.

VIDEO: Soudní tahanice teď čekají i Lucii Vondráčkovou! Rychlost rozchodu byla zběsilá, tvrdila...

Video
Video se připravuje ...

Vondráčková o krachu vztahu: Rychlost rozchodu byla zběsilá! FTV Prima

Fotogalerie
23 fotografií