„Každý den se můžu znova a znova zamilovat do svého Matěje a na pár hodin si vyzkoušet úplně jiný vztah, než jaký kdokoliv normální kdy měl,“ pochlubil se na Instagramu herec a dabér Daniel Krejčík a vysvětlil, že po boku svého milého stane na prknech, která znamenají svět. Konkrétně si zahrají v novém představení Úplné zatmění, kde ztvární kontroverzní milenecký pár z historie – tzv. prokleté básníky Arthura Rimbauda a Paula Verlaina.

„Je to jedno z nejbáječnějších zkoušení, co jsem kdy zažil. Všichni jsou boží, všechno je žlutý, já hraju roli, kterou přede mnou hrál Di Caprio,“ naráží představitel mladšího z básníků Rimbauda Krejčík na slavné filmové zpracování režisérky Agnieszky Holland (70) z roku 1995. Zatímco v něm si původně pařížského úředníka Verlaina, který kvůli bouřlivému vztahu s Rimbaudem opustil i rodinu, zahrál David Thewlis (55) známý coby profesor Lupin z Harryho Pottera, v divadelní verzi se úlohy chopí Matěj Stropnický.

Jeho manželku Matyldu zase ztvární Sandra Nováková (36), známá z Modrého kódu i Ordinace v růžové zahradě 2. „S těmahle klukama už od poloviny prosince trávím svoje dny a je to fakt zábava!“ pochvalovala si kolegy na sociální síti. Režijně pak představení vede Jakub Čermák a premiéra by měla proběhnout už 23. ledna v La Fabrice.

Řadu lidí na internetu ale překvapilo, že ve hře se v důležité roli objeví právě Stropnický. Syn herce, někdejšího ministra obrany a nyní velvyslance v Izraeli Martina Stropnického (62), se totiž v posledních letech věnoval spíše politice, kde reprezentoval Stranu zelených. S herectvím už ale zkušenosti má, kromě drsného zahraničního seriálu Borgia s řadou lechtivých scén, si v roce 2008 zahrál hlavní roli ve filmu Máj F. A. Brabce (64). Jenže od té doby se před kamerou skoro neobjevil a místo toho přesedlal právě na politiku. Teď se ale zdá, že se zase vrací ke kumštu!

A rovnou po boku svého přítele, jejichž vztah se provalil na podzim roku 2017. Matěj tehdy veřejnosti poprvé přiznal, že je homosexuál, ale jeho rodina o tom už věděla delší dobu. Dál už svou lásku neskrývali a nedávno dokonce vztah zpečetili tím, že si společně pořídili zámek v Osečanech na Příbramsku, z něhož si budují hnízdečko lásky. Chtěli by tam ale také hrát divadlo pod širým nebem. Možná že časem tam tak přesunou i Úplné zatmění. 

VIDEO: Stropnický si s partnerem pořídil i zámek: Usmlouvali jsme to na 12 milionů a někteří lidé mohou závidět!

 

Fotogalerie
63 fotografií